Практично будь-який рецепт можна адаптувати під дієтичний, скоротивши калорійність страви за рахунок кількості використовуваних інгредієнтів або їх жирності. Сьогодні пропоную приготувати дієтичний холодний борщ на знежиреному кефірі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Буряк – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Кефір знежирений – 500 мл
- Куряче філе – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – за бажанням
Процес приготування:
Рецепт приготування і борщів зелених дієтичного смачний! Буряк ретельно вимийте, обсушіть, загорніть у фольгу і поставте запікатися в духовку на 35-40 хвилин при температурі 200 градусів. Потім остудіть її і очистіть. Очищену буряк натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.
Куряче філе добре промийте, викладіть в каструлю, доведіть до кипіння, періодично знімайте піну, що утворюється. Варіть під кришкою на повільному вогні до повної готовності. Готове куряче філе охолодіть і дрібно наріжте. Відваріть курячі яйця. Часник очистіть від лушпиння. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.
Огірки ретельно вимийте і обсушіть, натріть на крупній тертці разом з курячими яйцями. Зелень кропу ретельно промийте під водою і обсушити, дрібно нарубаєте. Часник пропустіть через прес. Всі подрібнені інгредієнти складіть в глибоку миску. Посоліть і поперчіть. Залийте знежиреним кефіром і додайте лимонний сік. Ретельно перемішайте.
Дайте настоятися приблизно 1,5-2 години в холодильнику. Розлийте по порціях, прикрасивши свіжою зеленню і половинкою курячого яйця.
Приємного апетиту!
Борщ Борщ класичний з м'ясом Борщ холодний з м'ясом Борщ холодный Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник класичний