Практично будь-який рецепт можна адаптувати під дієтичний, скоротивши калорійність страви за рахунок кількості використовуваних інгредієнтів або їх жирності. Сьогодні пропоную приготувати дієтичний холодний борщ на знежиреному кефірі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Буряк – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кефір знежирений – 500 мл
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Петрушка – за бажанням

Процес приготування:

Рецепт приготування і борщів зелених дієтичного смачний! Буряк ретельно вимийте, обсушіть, загорніть у фольгу і поставте запікатися в духовку на 35-40 хвилин при температурі 200 градусів. Потім остудіть її і очистіть. Очищену буряк натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.

Куряче філе добре промийте, викладіть в каструлю, доведіть до кипіння, періодично знімайте піну, що утворюється. Варіть під кришкою на повільному вогні до повної готовності. Готове куряче філе охолодіть і дрібно наріжте. Відваріть курячі яйця. Часник очистіть від лушпиння. Зварені курячі яйця остудіть і очистіть від шкаралупи.

Огірки ретельно вимийте і обсушіть, натріть на крупній тертці разом з курячими яйцями. Зелень кропу ретельно промийте під водою і обсушити, дрібно нарубаєте. Часник пропустіть через прес. Всі подрібнені інгредієнти складіть в глибоку миску. Посоліть і поперчіть. Залийте знежиреним кефіром і додайте лимонний сік. Ретельно перемішайте.

Дайте настоятися приблизно 1,5-2 години в холодильнику. Розлийте по порціях, прикрасивши свіжою зеленню і половинкою курячого яйця.

Приємного апетиту!

Борщ Борщ класичний з м'ясом Борщ холодний з м'ясом Борщ холодный Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник класичний