Вашій увазі представлений рецепт гарячого, наваристого, ароматного і смачного гарячого борщ з м’ясом. Такий суп зігріє у холодну погоду, наситить організм і подарує гарний настрій! Гарячий борщ з м’ясом – приголомшлива страва для всієї сім’ї. Варіантів приготування цієї страви безліч, перед вами один з них.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Свинина – 400 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Розсіл огірковий – 0.5 склянки
- Лавровий лист – 2 шт.
- Приправа для м’яса – 2 ч. л.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати борщ гарячий з м’ясом? Почнемо приготування і борщів зелених з бульйону. Свинину промийте під проточною водою, відправте в каструлю. Заливаємо м’ясо водою і ставимо каструлю на вогонь.
Варимо свинину до готовності на помірному вогні, не забуваючи підсолити бульйон. Щоб м’ясо приготувався швидше, можна порізати його в сирому вигляді на більш дрібні частини.
Поки вариться м’ясо, можна зайнятися засмажкою. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння і дрібно наріжте його.
Далі на розігріту сковороду необхідно влити рослинне масло і висипати туди ж нарізану цибулю. На помірному вогні обсмажте його напівпрозорості. Іноді помішуйте цибулю, щоб він не пригорів.
У цей час очистити моркву і промийте її. Потім за допомогою великої терки подрібніть очищену моркву.
Відправте терту моркву в сковороду до цибулі. Обсмажуємо овочі на середньому вогні до золотистого кольору.
Коли овочі будуть готові, додайте до них необхідну кількість томатної пасти. Можна використовувати її в замороженому вигляді. По готовності знімаємо засмажку з вогню.
Буряк необхідно очистити, промити і натерти на тертці.
Розігріваємо сковороду, додаємо рослинне масло і відправляємо обсмажуватися підготовлену буряк. Коли буряк стане м’якою, вливаємо до неї розсіл. Чекаємо, поки вся рідина випарується, потім знімаємо буряк з вогню. У цьому випадку використання огіркового розсолу раціонально з точки зору наявності в ньому приправ і спецій, а також оцту.
Картоплю очистити, сполоснути у воді і дрібно нарізати.
У киплячий бульйон покласти картоплю.
Коли картопля стане м’якою, додаємо в каструлю з вмістом буряк і морквяно-цибулеву засмажку. Перемішуємо і даємо супу закипіти.
В самому кінці додаємо в борщ спеції, сіль і лавровий лист. Перемішуємо і проварюємо страву ще протягом 10 хвилин.
За кілька хвилин до готовності кладемо в суп дрібно нарізаний часник.
Потім знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо борщ кришкою і даємо настоятися приблизно 15 хвилин.
Дістаємо м’ясо з супу і нарізаємо його невеликими шматочками.
При подачі до столу розливаємо холодник по порційних тарілках, в кожну кладемо м’ясо. За бажанням додаємо сметану і свіжу зелень.
Приємного вам апетиту!
Борщ Борщ гарячий Борщ гарячий з м'ясом Борщ гарячий класичний Борщ з м'ясом Борщ класичний Борщ на м'ясному бульйоні