Холодні супи – це краща страва для літнього меню. І звичайно, одним з найпопулярніших серед них залишається борщ. Це дуже ситний і поживний суп, але крім цього він відмінно охолоджує. Готувати його дуже просто, а люблять його практично всі, навіть діти!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Буряк – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Картопля – 5 шт.
- Редис – 6 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Сметана – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Приступимо до приготування холодного і борщів зелених. Буряк ріжемо на шматочки і закидаємо в киплячу воду. Варимо до готовності.
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками, відварюємо. Можна закинути на 15 хв. до буряка. Зливаємо воду. Буряк, а також редис натираємо на крупній тертці.
Яйця закидаємо в киплячу воду і варимо 10 хв. Потім охолоджуємо під крижаною водою.
Відварені яйця кришимо ножем.
Кріп миємо й дрібно нарізаємо.
Складаємо всі інгредієнти в каструлю і заливаємо холодною кип’яченою водою. Додаємо лимонний сік, сіль і сметану за смаком, розмішуємо. Ставимо борщ в холодильник на 1 годину.
Приємного апетиту!
Борщ холодний з м'ясом Борщ холодный Свекольник Холодний борщ класичний Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник класичний