Холодний борщ популярний нарівні з холодником, окрошкою або холодним борщем. Холодний суп широко поширений на території колишнього Радянського Союзу. Борщ може бути як в холодному, так і в гарячому вигляді. Це блюдо подають саме в охолодженому вигляді з картоплею і м’ясом для ситості.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Буряк (варена) – 500 гр.
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком
  • Яйце – 6 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати борщ з м’ясом холодний. Підготуйте продукти для холодного і борщів зелених. Курячі яйця і картоплю заздалегідь відваріть. Огірки і зелень ретельно вимийте і обсушіть. Буряк промийте і викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно годину. Або купіть вже зварену буряк, як це зробила я.

Куряче філе відварити, остудити і дрібно наріжте. Зелень подрібніть ножем. Огірки натерти на крупній тертці. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Упаковку буряків відкрийте і очистіть, якщо буде потрібно, натріть її на крупній тертці і викладіть в каструлю, в якій будете готувати борщ. Залийте питною водою.

Зварену картоплю очистіть і наріжте дрібними кубиками, викладіть в каструлю. У каструлю додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте. Викладіть натерті огірки, нарізані курячі яйця і куряче філе, потім відправте подрібнену зелень.

Ретельно перемішайте. Надішліть борщ в холодильник для повного охолодження приблизно на 30-40 хвилин. Подавайте холодний борщ порційно на стіл, прикрасивши половинкою курячого яйця і сметаною.

Приємного апетиту!

Борщ з м'ясом Борщ з яйцем Борщ класичний Борщ класичний з м'ясом Борщ холодний з м'ясом Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на воді