Холодний борщ популярний нарівні з холодником, окрошкою або холодним борщем. Холодний суп широко поширений на території колишнього Радянського Союзу. Борщ може бути як в холодному, так і в гарячому вигляді. Це блюдо подають саме в охолодженому вигляді з картоплею і м’ясом для ситості.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Буряк (варена) – 500 гр.
- Куряче філе – 1 шт.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
- Яйце – 6 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати борщ з м’ясом холодний. Підготуйте продукти для холодного і борщів зелених. Курячі яйця і картоплю заздалегідь відваріть. Огірки і зелень ретельно вимийте і обсушіть. Буряк промийте і викладіть в каструлю з товстим дном, залийте холодною водою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Варіть приблизно годину. Або купіть вже зварену буряк, як це зробила я.
Куряче філе відварити, остудити і дрібно наріжте. Зелень подрібніть ножем. Огірки натерти на крупній тертці. Зварені курячі яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте. Упаковку буряків відкрийте і очистіть, якщо буде потрібно, натріть її на крупній тертці і викладіть в каструлю, в якій будете готувати борщ. Залийте питною водою.
Зварену картоплю очистіть і наріжте дрібними кубиками, викладіть в каструлю. У каструлю додайте сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте. Викладіть натерті огірки, нарізані курячі яйця і куряче філе, потім відправте подрібнену зелень.
Ретельно перемішайте. Надішліть борщ в холодильник для повного охолодження приблизно на 30-40 хвилин. Подавайте холодний борщ порційно на стіл, прикрасивши половинкою курячого яйця і сметаною.
Приємного апетиту!
Борщ з м'ясом Борщ з яйцем Борщ класичний Борщ класичний з м'ясом Борщ холодний з м'ясом Холодник з буряка Холодник з буряка на воді Холодник на воді