Літній сезон – ідеальний час для того, щоб харчуватися смачно, легко і економно. Щі з кропиви зі щавлем – прекрасне легке блюдо, яке готується дуже просто і добре насичує. Ви можете приготувати їх на м’ясному бульйоні або зробити чисто овочевий суп, але що б ви не вибрали – результат буде просто чудовим.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Вода – 2 л
- Щавель – 1 пучок
- Кропива – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування щів з щавлю та кропиви. Всі інгредієнти, які потрібні для варіння кулешу підготуйте і зберіть заздалегідь. Викладіть продукти на стіл і паралельно поставте на плиту каструлю з чистою водою, доведіть воду до кипіння і додайте трохи солі. Можете використовувати м’ясо або м’ясний бульйон.
Цибулю з морквою і картоплею промийте в проточній воді, очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки. Морква можете потерти на тертці.
У киплячу воду покладіть картоплю, моркву і цибулю. Додайте лавровий лист і варіть овочі в киплячому бульйоні до готовності, близько двадцяти хвилин.
Зелень промийте і злегка обсушіть, після чого наріжте в довільному порядку. Для нарізки кропиви надіньте рукавички, щоб не обпалити руки, це дуже важливо.
суп Посоліть і поперчіть за смаком і додайте зелень бульйон. Проварити суп близько п’яти хвилин після закладки зелені і вимкніть вогонь. Коли щі трохи настоятися, подавайте гарячі щі до столу, присмачивши кожну порцію сметаною.
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса