Літній сезон – ідеальний час для того, щоб харчуватися смачно, легко і економно. Щі з кропиви зі щавлем – прекрасне легке блюдо, яке готується дуже просто і добре насичує. Ви можете приготувати їх на м’ясному бульйоні або зробити чисто овочевий суп, але що б ви не вибрали – результат буде просто чудовим.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Вода – 2 л
  • Щавель – 1 пучок
  • Кропива – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування щів з щавлю та кропиви. Всі інгредієнти, які потрібні для варіння кулешу підготуйте і зберіть заздалегідь. Викладіть продукти на стіл і паралельно поставте на плиту каструлю з чистою водою, доведіть воду до кипіння і додайте трохи солі. Можете використовувати м’ясо або м’ясний бульйон.

Цибулю з морквою і картоплею промийте в проточній воді, очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки. Морква можете потерти на тертці.

У киплячу воду покладіть картоплю, моркву і цибулю. Додайте лавровий лист і варіть овочі в киплячому бульйоні до готовності, близько двадцяти хвилин.

Зелень промийте і злегка обсушіть, після чого наріжте в довільному порядку. Для нарізки кропиви надіньте рукавички, щоб не обпалити руки, це дуже важливо.

суп Посоліть і поперчіть за смаком і додайте зелень бульйон. Проварити суп близько п’яти хвилин після закладки зелені і вимкніть вогонь. Коли щі трохи настоятися, подавайте гарячі щі до столу, присмачивши кожну порцію сметаною.

Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса