Борщ з щавлю з яловичиною будуть у вас чудовим блюдом для обіднього столу. Наваристий і смачний суп особливо сподобається чоловікам.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Щавель – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Зелень – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сметана – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати борщ з щавлю з яловичиною? Шматок яловичини добре промийте холодною водою і покладіть в каструлю для варіння супу. Залийте м’ясо водою, доведіть до кипіння і зніміть пінку.
У киплячий бульйон покладіть очищені і промиті цибулину і морквину.
Потім додайте листочки лавра і горошини запашного перцю, посоліть до смаку і варіть м’ясо до готовності. Через годину м’ясо звариться.
Зварене м’ясо і овочі дістаньте з бульйону. Овочі можете викинути. Бульйон процідіть на сито і перелийте назад в каструлю.
Почистіть і помийте картоплини. Потім поріжте їх невеликими кубиками і покладіть в бульйон.
Відварну яловичину порізати середніми шматочками і також перекладіть в бульйон. Варіть борщ до повної готовності картоплі.
Другу очищену цибулину наріжте на маленькі кубики і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла.
Добре промийте водою зелені кріп, петрушку і цибулю і дрібно їх нашаткуйте.
Щавель переберіть, видаліть жорсткі черешки і щавель промийте під проточною водою.
Потім його поріжте на тонкі смужки.
Нарізану зелень і щавель перекладіть до звареному картоплі, доведіть щі до кипіння і вимкніть вогонь. Щі спробуйте і відкоригуйте смак за своїм бажанням. Залиште приготовані щі на 20 хвилин для настоювання. Відварені круто яйця наріжте на шматочки і перекладіть в щі.
Яйця можете нарізати на половинки і покласти в кожну тарілку. Заправте борщ сметаною і подайте до обіду.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні