Це незвичайний і навіть ресторанний варіант російської супу. Його фішкою є морозиво з бурякового відвару, яке додасть страві шик і інтригу. Всі складові і борщів зелених попередньо відварюють. Додавання тушонки робить приготування швидше і простіше.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 2 шт.
- Картопля – 30 гр.
- Огірки – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля зелена – 5 гр.
- Цибуля червоний – 50 гр.
- Мангольд – 5 гр.
- Редис – 10 гр.
- Яловичина (тушкована) – 525 гр.
- Квас – 500 мл
- Кріп – 25 гр.
- Петрушка – 25 гр.
- Сметана 20% – 80 гр.
- Сіль – 1 гр.
- Хрін – 5 гр.
- Буряковий відвар – 30 гр.
Процес приготування:
Як приготувати борщ з тушонкою? Відваріть одну очищену і нарізану на частини буряк. Відвар остудіть, додайте сметану, сіль і хрін. Ця буряк не знадобиться більше.
З’єднайте компоненти з допомогою блендера до однорідності і помістіть в невеликий контейнер. Поставте масу в морозильну камеру на 30 хвилин.
Дістаньте бурякову масу, добре перемішайте і поверніть назад. Повторювати таку маніпуляцію потрібно 4 рази.
Відваріть яйця, вимитий буряк і картоплю окремо. Охолодіть і очистіть їх. Відвар буряків від залиште остигати, він буде використовуватися в свекольнике.
розділіть Яйця на четвертини. Картопля, буряк і вимитий огірок наріжте соломкою, але не з’єднуйте їх.
Викладіть по краю тарілки всі інгредієнти невеликими гірками. У центрі покладіть ложку тушонки.
В охолоджений відвар додайте гірчицю і квас і перемішайте. Черпаком налийте відвар в тарілку.
Дістаньте з морозилки заготовлене морозиво і сформуйте кульку ложкою. Розмістіть його на тушенке. Посипте борщ подрібненою зеленню безпосередньо перед подачею.
Приємного апетиту!
Борщ з м'ясом Борщ класичний Борщ холодный Холодний борщ Холодник з буряка Холодник класичний Холодник по-білоруськи