Супи в банках начебто борщу з буряками, заготовлені на зиму, економлять господиням не тільки час і сили згодом, але і гроші, адже в холодну пору року купівля овочів, які влітку на городі не коштують ні копійки, може обійтися непристойно дорого.
Інгредієнти: на 3 л.
- Буряк – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Масло соняшникове – 500 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 20 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування борщової заправки з буряком на зиму. В заготовку можна використовувати торішню буряк, а також саму неліквідну, дрібну, криву і т. д. Буряк потрібно помити, почистити від шкірки, помити. Помідори помити. Перець помити і видалити насіння з білою м’якоттю і перемичками. Цибулю почистити і помити.
Помідори порізати навпіл, прибрати білу частину і нарізати тонкими скибочками. Цибулю порізати тонкою соломкою. Перець також нашаткувати максимально тонкою соломкою. Моркву і буряк потерти на крупній тертці. При бажанні моркву можна дістати з заморозки, якщо залишилися запаси з минулого року в морозильнику.
Підготувати казан або ємність з нержавіючої сталі, які мають кришку. Скласти разом нарізку з томатів, цибулі, моркви і солодкого перцю. Всипати 2 ч. л. солі, додати рослинне масло. Тушкувати близько 1 години до готовності.
Спробувати на сіль, додати буряк. Якщо солі замало, всипати ще 1 ложку солі. Довести суміш до кипіння, тушкувати 15 хвилин, перемішуючи.
Готову борщову заправку перекласти в простерилізовані банки, закрутити герметично металевими кришками. Перевернути банки і накрити теплою хусткою, повністю остудити. Зберігається заготівля близько 10 міс.
Приємного апетиту!
Борщ без м'яса Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви