Повітряне дріжджове тісто в поєднанні з солодким родзинками дозволять вам приготувати чудову домашню випічку. Вам не потрібно роздумувати над тим, яку начинку краще вибрати, при цьому форму булочок можна зробити будь-яку.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Родзинки – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування булочок з родзинками з дріжджового тіста. Молоко трохи підігрійте, розведіть в ньому цукор і дріжджі, залиште суміш на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

Потім додайте рослинне масло, сіль, яйце і ванільний цукор. добре перемішайте інгредієнти віночком.

Далі поступово додайте просіяне борошно і замішують тісто. Останнім додайте попередньо вимитий і висушений ізюм. Тісто накрийте рушником і залиште на 1,5-2 години для підйому.

обімніть Тісто руками і розділіть на 12 рівних частин. Форму для запікання застелити пергаментним папером, викладіть заготовки і залиште на півгодини.

Потім змастіть булочки збитим жовтком з цукром і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.

Запікайте плюшки 20-25 хвилин. Випічку трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Плюшки