Повітряне дріжджове тісто в поєднанні з солодким родзинками дозволять вам приготувати чудову домашню випічку. Вам не потрібно роздумувати над тим, яку начинку краще вибрати, при цьому форму булочок можна зробити будь-яку.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
- Родзинки – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування булочок з родзинками з дріжджового тіста. Молоко трохи підігрійте, розведіть в ньому цукор і дріжджі, залиште суміш на 10-15 хвилин для активації дріжджів.
Потім додайте рослинне масло, сіль, яйце і ванільний цукор. добре перемішайте інгредієнти віночком.
Далі поступово додайте просіяне борошно і замішують тісто. Останнім додайте попередньо вимитий і висушений ізюм. Тісто накрийте рушником і залиште на 1,5-2 години для підйому.
обімніть Тісто руками і розділіть на 12 рівних частин. Форму для запікання застелити пергаментним папером, викладіть заготовки і залиште на півгодини.
Потім змастіть булочки збитим жовтком з цукром і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
Запікайте плюшки 20-25 хвилин. Випічку трохи остудіть і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Плюшки