Булочки з сиром – прекрасна домашня випічка, яку можна подати до чаю. З дріжджового тіста вона виходить соковитою і ніжною. А чого варта чудовий аромат, який наповнює кухню під час запікання.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Ванільний цукор – 0,5 пакетів
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
  • Сухі дріжджі – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільний цукор – 0,5 пакетів
  • Яйце (для змащування) – 1 шт.
  • Молоко коров’яче (для змащування) – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати булочки з сиром з дріжджового тіста в духовці? Яйце збийте з сіллю, звичайним і ванільним цукром. Потім влийте тепле молоко і перемішайте.

Борошно просійте і змішайте з сухими дріжджами. Поступово частинами введіть сухі інгредієнти в молочну масу, замісити тісто.

В останню чергу додайте розтоплене вершкове масло і повністю вмішайте його в тісто. Потім накрийте тісто харчовою плівкою і залиште на 1-1,5 години в теплому місці. За цей час тісто у кілька разів збільшиться в об’ємі.

Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце, звичайний і ванільний цукор.

Деко змастіть рослинною олією. З тіста скачайте кульки і покладіть їх на деко. Залиште на 20 хвилин. Потім у тесті зробіть невеликі поглиблення і вкладіть сирну начинку. Зверху змастіть заготовки сумішшю з збитого яйця і молока.

Запікайте плюшки в духовці при 190 градусах 20-25 хвилин. Готову випічку остудіть на решітці, потім подавайте на стіл до чаю або какао.

Приємного апетиту!

Плюшки