Булочки з сиром – прекрасна домашня випічка, яку можна подати до чаю. З дріжджового тіста вона виходить соковитою і ніжною. А чого варта чудовий аромат, який наповнює кухню під час запікання.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 0,5 пакетів
- Сіль 0.25 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Борошно пшеничне – 500 – 550 гр.
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний цукор – 0,5 пакетів
- Яйце (для змащування) – 1 шт.
- Молоко коров’яче (для змащування) – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати булочки з сиром з дріжджового тіста в духовці? Яйце збийте з сіллю, звичайним і ванільним цукром. Потім влийте тепле молоко і перемішайте.
Борошно просійте і змішайте з сухими дріжджами. Поступово частинами введіть сухі інгредієнти в молочну масу, замісити тісто.
В останню чергу додайте розтоплене вершкове масло і повністю вмішайте його в тісто. Потім накрийте тісто харчовою плівкою і залиште на 1-1,5 години в теплому місці. За цей час тісто у кілька разів збільшиться в об’ємі.
Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце, звичайний і ванільний цукор.
Деко змастіть рослинною олією. З тіста скачайте кульки і покладіть їх на деко. Залиште на 20 хвилин. Потім у тесті зробіть невеликі поглиблення і вкладіть сирну начинку. Зверху змастіть заготовки сумішшю з збитого яйця і молока.
Запікайте плюшки в духовці при 190 градусах 20-25 хвилин. Готову випічку остудіть на решітці, потім подавайте на стіл до чаю або какао.
Приємного апетиту!
Плюшки