Пропонуємо один із способів запікання буряків. Коренеплоди моєму, не очищаємо, загортаємо у фольгу, присипаючи перед цим сіллю і присмачуючи бальзамічним оцтом. Відправляємо буряк в духовку і чекаємо її готовності. От і все. Завдяки добавкам солодкий смак овоча
Інгредієнти: на 4 порції.
- Буряк – 4 шт.
- Сіль велика – за смаком
- Бальзамічний оцет – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування буряка в шкірці, запеченої у фользі в духовці. Для запікання вибираємо буряк невеликого розміру, щоб вона швидше пропікався. Підбираємо коренеплоди більш-менш однакового розміру, щоб вони приготувалися за одне і теж час. Ретельно промиваємо буряк у воді. Зрізаємо з неї «хвостики», обсушуємо паперовим рушником.
Наколюємо кожну буряк зубочисткою у кількох місцях.
Відрізаємо шматки фольги для кожної буряків. Кладемо коренеплоди на глянсову бік фольги і злегка обжимаем руками.
Посипаємо буряк крупною сіллю і збризкуємо бальзамічним оцтом. Також можна використовувати яблучний оцет.
Щільно загортаємо кожен коренеплід окремо.
Укладаємо загорнуту у фольгу буряк у відповідну форму або на деко. Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. Якщо буряк велика, то часу на запікання знадобиться більше. Ближче до кінця запікання можна проколоти буряк ножем: якщо опору при проколюванні немає, то овочі можна діставати.
Дістаємо готову буряк з духовки, розгортаємо з фольги і даємо охолонути. Запечену буряк очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням. Зберігається така буряк в неочищеному вигляді в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів.
Приємного апетиту!
Новости