Пропонуємо один із способів запікання буряків. Коренеплоди моєму, не очищаємо, загортаємо у фольгу, присипаючи перед цим сіллю і присмачуючи бальзамічним оцтом. Відправляємо буряк в духовку і чекаємо її готовності. От і все. Завдяки добавкам солодкий смак овоча


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Буряк – 4 шт.
  • Сіль велика – за смаком
  • Бальзамічний оцет – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування буряка в шкірці, запеченої у фользі в духовці. Для запікання вибираємо буряк невеликого розміру, щоб вона швидше пропікався. Підбираємо коренеплоди більш-менш однакового розміру, щоб вони приготувалися за одне і теж час. Ретельно промиваємо буряк у воді. Зрізаємо з неї «хвостики», обсушуємо паперовим рушником.

Наколюємо кожну буряк зубочисткою у кількох місцях.

Відрізаємо шматки фольги для кожної буряків. Кладемо коренеплоди на глянсову бік фольги і злегка обжимаем руками.

Посипаємо буряк крупною сіллю і збризкуємо бальзамічним оцтом. Також можна використовувати яблучний оцет.

Щільно загортаємо кожен коренеплід окремо.

Укладаємо загорнуту у фольгу буряк у відповідну форму або на деко. Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин. Якщо буряк велика, то часу на запікання знадобиться більше. Ближче до кінця запікання можна проколоти буряк ножем: якщо опору при проколюванні немає, то овочі можна діставати.

Дістаємо готову буряк з духовки, розгортаємо з фольги і даємо охолонути. Запечену буряк очищаємо від шкірки і використовуємо за призначенням. Зберігається така буряк в неочищеному вигляді в холодильнику протягом трьох-чотирьох днів.

Приємного апетиту!

Новости