Якщо ви заготовлює на зиму сік з вареного буряка, не поспішайте викидати залишки буряків – з них можна приготувати смачну мариновану закуску. Така буряк стане простим і корисним гарніром до будь-яких м’ясних страв.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Буряк (варена) – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Як почати готувати маринований буряк на зиму в банках? Для заготівлі краще всього брати солодку і ніжну буряк, наприклад сорти Бордо. Вона повинна бути смачною і соковитою. Буряк перебрати, помити, зварити до готовності, остудити в холодній воді і почистити.

буряк Нарізати довгими брусочками, висипати в каструлю.

Влити в окрему каструлю для маринаду воду, додати цукровий пісок і сіль. Варити і заважати до розчинення кристалів солі і цукрового піску. Влити оцет, все розмішати і вилити в підготовлену буряк.

В даному випадку в маринад не потрібно класти додатково прянощів, спецій і т. д., щоб вони не перебивали природний смак коренеплодів. Довести буряк в маринаді до кипіння, варити близько 6 хв., розкласти по простерилизованным скляним банкам, закрутити кришками або закатати.

Накрити банки з маринованою буряком теплою тканиною, яка буде зберігати тепло і дозволить заготівлях максимально повільно остигати. Після охолодження закачування можна зберігати прямо в квартирі в коморі або шафі, зберігаючи їх у темряві.

Приємного апетиту!

Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму