останнім часом добре приловчилася заготовляти буряк з цибулею на зиму, яку дуже зручно використовувати для подальшого приготування, наприклад того ж борщу чи інших цікавих страв. Буряк з цибулею також можна використовувати в якості самостійного гарніру або закуски до гарячих страв.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Буряк – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Оцет яблучний 5% – 3 ст. л.
  • Сіль морська – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати буряк з цибулею на зиму. Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Буряк вимийте, а потім відваріть або запечіть в духовій шафі. У велику каструлю покладіть вимитий буряк і залийте холодною водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть буряк приблизно 1-1,5 години. Час приготування залежить від розміру, сорту і кількості. Відварену буряк добре остудіть, а потім очистіть від шкірки.

Очищену буряк натріть на крупній тертці або скористайтеся терткою для корейської моркви.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, добре промийте в холодній проточній воді, а потім наріжте середнім за розміром кубиком.

В глибоку каструлю або сковороду налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте сковороду на середньому вогні, а потім викладіть підготовлений ріпчасту цибулю. Періодично помішуючи, обсмажуйте цибулю до золотистого кольору.

В глибоку каструлю викладіть натерту буряк.

Потім викладіть обсмажену ріпчасту цибулю.

Наступним кроком влийте залишився кількість рослинного масла, додайте необхідну кількість цукрового піску, солі і меленого перцю і влийте яблучний оцет.

Ретельно перемішайте овочеву масу і поставте каструлю з вмістом на середній вогонь. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте овочі приблизно 15-20 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно промийте їх у теплій воді, а потім стерилізуйте в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Готову закуску з буряка з цибулею розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Гарячі банки переверніть догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому стані приблизно на 12 годин до повного охолодження. Потім перемістіть банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Салат з буряка з цибулею на зиму Салат з буряка пальчики оближеш на зиму Салати з буряка на зиму