Часникові стрілки в томаті – це дуже смачне і оригінальне блюдо, яке може виконати роль гарнір до рибних або м’ясних страв. Стрілки часнику, просочившись томатною заливкою, мінімально нагадують за смаком часник. Аромат і смак страви виходить гармонійним – це досягається за рахунок вдалого поєднання часникових стрілок і томатної пасти.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Часникові стрілки – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кріп – 30 гр.
  • Лимонна кислота – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати часникові стрілки в томаті? Часникові стрілки промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками. Якщо є заморожені стрілки часнику, то можна використати їх.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Томат ретельно промийте і наріжте невеликими кубиками.

Розігрійте сковороду з рослинним маслом, потім обсмажте цибулю до напівготовності.

До смаженій луку всипаємо підготовлені часникові стрілки і нарізаний помідор. Все перемішуємо, накриваємо сковороду кришкою і тримаємо приготоване блюдо на вогні 15 хвилин.

Підготуємо томатну заливку. В окрему ємність поміщаємо томатну пасту, додаємо до неї воду, спеції і лимонну кислоту за смаком. Всі компоненти перемішуємо.

Після цього додаємо в соус соєвий соус. Знову все перемішуємо.

Готову заправку перекладаємо в сковороду до часниковим стрільцям. Під закритою кришкою тушкуємо блюдо 10-15 хвилин.

Промиваємо кріп і дрібно нарізаємо його. За пару хвилин до готовності часникових стрілок додаємо кріп в сковороду і перемішуємо.

Готові часникові стрілки з томаті подаємо до столу в гарячому вигляді, по бажанню з будь-яким м’ясним або рибним блюдом.

Приємного вам апетиту!

Смажені стрілки часнику Стрілки часнику Стрілки часнику по-китайськи Стрілки часнику по-корейськи