Картопляні часточки можна подавати як самостійну страву, як гарнір, як гарячу закуску або коли просто хочеться чогось смачненького. В залежності від того, які спеції і добавки ви використовуєте, смак картоплі кожен раз буде відрізнятися і радувати новими відтінками. У даному рецепті пропонуємо використовувати прованські трави, трохи паприки і сметану. Картопля виходить ароматною, з ніжними вершковими нотками і рум’яними цятками.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 500 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паприка – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Прованські трави – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до готування часточками картоплі зі сметаною в духовці. З картоплі зрізаємо шкірку, ретельно миємо очищені бульби в проточній воді.
Помиту картоплю розрізаємо на акуратні поздовжні дрібні часточки приблизно однакового розміру. Це важливо, так як шматочки повинні рівномірно запектися. Обсушуємо отримані часточки і розміщуємо їх в об’ємну миску.
В миску на картоплю висипаємо прованські трави, трохи паприки, сіль за смаком. Руками перемішуємо картопля зі спеціями.
Деко злегка змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Як варіант, можна застелись пергаментом або силіконовим килимком.
Розкладаємо на деко підготовлені картопляні часточки в прянощах. Намагаємося укласти їх так, щоб навколо кожного шматочка залишався простір – так запікання буде відбуватися швидше і активніше. Потім за допомогою чайної ложки змащуємо кожен шматочок сметаною. Добре, якщо це буде жирний продукт – від 20%. Така сметана дасть виражений вершковий смак і помітну скоринку. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо часточки протягом сорока-сорока п’яти хвилин, до появи золотистої скоринки.
Готову картоплю дістаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді з пилу – з жару. Ідеальний супровід до таких часточок – різні соуси: томатний, вершковий, ткемалі, та інші.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою