Картопляні часточки можна подавати як самостійну страву, як гарнір, як гарячу закуску або коли просто хочеться чогось смачненького. В залежності від того, які спеції і добавки ви використовуєте, смак картоплі кожен раз буде відрізнятися і радувати новими відтінками. У даному рецепті пропонуємо використовувати прованські трави, трохи паприки і сметану. Картопля виходить ароматною, з ніжними вершковими нотками і рум’яними цятками.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 500 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Прованські трави – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до готування часточками картоплі зі сметаною в духовці. З картоплі зрізаємо шкірку, ретельно миємо очищені бульби в проточній воді.

Помиту картоплю розрізаємо на акуратні поздовжні дрібні часточки приблизно однакового розміру. Це важливо, так як шматочки повинні рівномірно запектися. Обсушуємо отримані часточки і розміщуємо їх в об’ємну миску.

В миску на картоплю висипаємо прованські трави, трохи паприки, сіль за смаком. Руками перемішуємо картопля зі спеціями.

Деко злегка змащуємо олією з допомогою силіконової пензлика. Як варіант, можна застелись пергаментом або силіконовим килимком.

Розкладаємо на деко підготовлені картопляні часточки в прянощах. Намагаємося укласти їх так, щоб навколо кожного шматочка залишався простір – так запікання буде відбуватися швидше і активніше. Потім за допомогою чайної ложки змащуємо кожен шматочок сметаною. Добре, якщо це буде жирний продукт – від 20%. Така сметана дасть виражений вершковий смак і помітну скоринку. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 190 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень. Запікаємо часточки протягом сорока-сорока п’яти хвилин, до появи золотистої скоринки.

Готову картоплю дістаємо з духовки і відразу перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку. Подаємо до столу в гарячому вигляді з пилу – з жару. Ідеальний супровід до таких часточок – різні соуси: томатний, вершковий, ткемалі, та інші.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою