Шашлик з картоплі – прекрасний варіант гарнір, який можна приготувати на свіжому повітрі. Дане блюдо, до речі, можна подавати і в якості самостійної закуски. Щоб приготувати картоплю на мангалі, вам знадобиться мінімальний набір продуктів. У тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу м’який розварений картопля, використовуйте бульби з високим вмістом крохмалю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 700 гр.
  • Масло оливкове – 0.5 склянки
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати картоплю на мангалі в маринаді? Картопля ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо на паперовий рушник для того, щоб стекла зайва рідина.

Потім нарізаємо картоплю кружечками завтовшки приблизно в 1 сантиметр. В якості альтернативи картоплю можна нарізати скибочками або невеликими шматочками.

Викладаємо картоплю в окрему ємність, вливаємо туди оливкову олію, додаємо сіль і перець, часник, пропущений через прес, все ретельно перемішуємо і залишаємо для просочення мінімум на 20 хвилин.

Коли картопля замаринується, рівномірно викладаємо його на решітку і відправляємо на мангал. Обсмажуємо картоплю з кожного боку приблизно по десять хвилин.

Готовий шашлик з картоплі повинен набути золотистий відтінок.

Подавати такий шашлик можна в якості гарніру до гарячих м’ясних страв, а також в якості закуски в поєднанні з улюбленим соусом.

Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі