А ось ще один рецепт приготування огірочків на зиму: смачні, хрусткі і дуже апетитних! Щоб банки з огірками стояли довго і не вибухали, для консервації вибирайте лише придатні сорти. На цей раз ми будемо маринувати огірки не цілком, а невеликими шматочками разом з оцтом і рослинним маслом. Для пікантності додавайте в закатку часник і перчик.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
Процес приготування:
Готувати огірки на зиму часточками легко! Огірочки дуже добре промийте від забруднень, підготуйте і всі інші інгредієнти. Тару для консервації добре промийте, обшпарте окропом.
наріжте Часточками огірки, на 6 або більше частин кожен, викладіть їх в миску. Потім засипте огіркові скибочки рубаним часником, додайте туди ж рослинне масло, цукор, сіль, перець і оцет. Все добре розмішайте.
Нехай 2 години огірки настоюються в мисці під кришкою, час від часу їх потрібно перемішувати.
розкладіть По банках огірки разом з розсолом.
Прикрийте банки кришками, помістіть їх в каструлю з гарячою водою, яка доходить до плічок банок. Вогонь під каструлею зробіть середнім і стерилізують закачування. Час залежить від обсягу ваших банок: 10 хвилин – 0,5-літрові банки, 20 хвилин – літрові банки. Потім всі банки герметично закатаю, поставте на кришки і укутайте чим-то теплою, поки вони не охолонуть повністю. Коли консервація охолоне, виносьте баночки на зберігання в вашу кладовочку.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму часточками Огірки на зиму шматочками Огірки на зиму