Якщо ви шалено любите чебуреки, але переживаєте з-за того, що вони дуже жирні, запечіть їх в духовці. Домашня випічка – це прекрасне доповнення до чаю або відмінне рішення для перекусу в середині дня.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 350 – 400 гр.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Суміш перців – за смаком
- Сіль – за смаком
- Петрушка – 5 гілок
- Кмин – за смаком
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Йогурт – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати чебуреки з готового тіста в духовці? Помідор і болгарський перець помийте і наріжте дрібними кубиками.
Петрушку помийте і порубаєте ножем.
Змішайте фарш, овочі, зелень, рослинне масло, посоліть і приправте за смаком.
Готове тісто розморозьте, розкотіть і виріжте з нього круглі коржики. На одну половин покладіть трохи начинки, накрийте її другою половиною тіста і скріпіть краю.
У мисці збийте яйце і йогурт.
Деко застелити пекарської папером.
Заготовки чебуреків викладіть на деко, змастіть їх яєчно-йогуртній сумішшю.
Запікайте чебуреки в духовці при 190 градусах 40-50 хвилин. Чебуреки виходять дуже соковитими і смачними.
Приємного апетиту!
Чебуреки