Смачні чебуреки з приємним вершковим смаком. Інгредієнти для цієї страви завжди знайдуться на кухні, рецепт його приготування на стільки простий, що з ним під силу впоратися будь-якому починаючому кулінару.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Масло вершкове – 110 гр.
- Картопля – 9 шт.
- Кефір – 300 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 850 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло олію – для смаження
Процес приготування:
Готувати чебуреки з сиром і картоплею просто! Змішайте кефір з розм’якшеним вершковим маслом, яйцем і сметаною. Всі інгредієнти перемішайте і додайте сіль за смаком, потім частинами всипте просіяне борошно і замісити пластичне тісто. Готове тісто залиште «відпочивати» на півгодини.
Картоплю почистіть, помийте і зваріть в підсоленій воді. Варена картопля розімніть в пюре, додайте тертий сир і січену зелень.
Тісто розділіть на 6-7 рівних частин, розкачайте їх в тонкі пласти діаметром 10-15 сантиметрів. На тісто викладіть начинку і зліпити чебуреки.
Чебуреки обсмажте на рослинній олії з обох сторін.
Подавайте чебуреки в гарячому вигляді до чаю.
Приємного аппетита!
Чебуреки