Червона риба, запечена у фользі на мангалі – це справжній делікатес. Що важливо, для приготування такої рибки не потрібно довго клопотатися і витрачати багато часу. Весь процес підготовки зводиться до нарізці риби «правильними» шматками, обсипання сіллю, спеціями і загвинчування в фольгу. Потім кладемо рибу на грати і готуємо по кілька хвилин з кожного боку. Все, можна подавати на стіл.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Форель або Сьомга або Кета – 500 – 600 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для риби – на смак
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – за смаком

Процес приготування:

Готувати червону рибу у фользі на мангалі просто! Рибу чистимо від луски, видаляємо нутрощі, зрізаємо голову і плавники. Моєму тушку прохолодною водою й обсушуємо паперовим рушником.

Ріжемо на поперечні стейки товщиною два з половиною-три сантиметри. Відрізаємо шматки фольги для кожного стейка. Відразу кладемо рибу на фольгу.

Посипаємо кожен стейк сіллю і сумішшю спецій для риби, руками розподіляємо посипання рівномірно по всім сторонам. Якщо у вас горбуша, голець або будь-яка інша червона риба з невисокою жирністю, то на даному етапі можна полити її оливковою олією для більшої соковитості.

Лимон промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі кружечки. На кожен стейк кладемо по парі лимонних гуртків.

Загортаємо підготовлені стейки в фольгу. Можна залишити рибу в такому положенні промаринуватися на півгодини, а можна і відразу приступити до готування.

Поміщаємо рибу у фользі на решітку і відправляємо її на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо до готовності за п’ять-сім хвилин з кожного боку орієнтовно.

Готову рибу знімаємо з решітки, перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл в гарячому вигляді прямо у фользі. Додатково можна подати зелень і свіжі овочі.

Приємного апетиту!

Кета на мангалі Лосось на мангалі Риба на мангалі Стейки з риби на мангалі Страви з риби Сьомга на мангалі Форель на мангалі