Червона риба, запечена у фользі на мангалі – це справжній делікатес. Що важливо, для приготування такої рибки не потрібно довго клопотатися і витрачати багато часу. Весь процес підготовки зводиться до нарізці риби «правильними» шматками, обсипання сіллю, спеціями і загвинчування в фольгу. Потім кладемо рибу на грати і готуємо по кілька хвилин з кожного боку. Все, можна подавати на стіл.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Форель або Сьомга або Кета – 500 – 600 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Лимон – 1 шт.
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
Готувати червону рибу у фользі на мангалі просто! Рибу чистимо від луски, видаляємо нутрощі, зрізаємо голову і плавники. Моєму тушку прохолодною водою й обсушуємо паперовим рушником.
Ріжемо на поперечні стейки товщиною два з половиною-три сантиметри. Відрізаємо шматки фольги для кожного стейка. Відразу кладемо рибу на фольгу.
Посипаємо кожен стейк сіллю і сумішшю спецій для риби, руками розподіляємо посипання рівномірно по всім сторонам. Якщо у вас горбуша, голець або будь-яка інша червона риба з невисокою жирністю, то на даному етапі можна полити її оливковою олією для більшої соковитості.
Лимон промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі кружечки. На кожен стейк кладемо по парі лимонних гуртків.
Загортаємо підготовлені стейки в фольгу. Можна залишити рибу в такому положенні промаринуватися на півгодини, а можна і відразу приступити до готування.
Поміщаємо рибу у фользі на решітку і відправляємо її на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо до готовності за п’ять-сім хвилин з кожного боку орієнтовно.
Готову рибу знімаємо з решітки, перекладаємо на тарілку і подаємо на стіл в гарячому вигляді прямо у фользі. Додатково можна подати зелень і свіжі овочі.
Приємного апетиту!
Кета на мангалі Лосось на мангалі Риба на мангалі Стейки з риби на мангалі Страви з риби Сьомга на мангалі Форель на мангалі