Заготовити червону смородину без варіння можна просто і швидко. В холодильнику у кожної господині має бути кілька баночок такої заготовки, адже вона зміцнює імунітет організму. Готують її стандартно: подрібнюють будь-яким способом і перемішують з цукром. Протерту смородину не перетирають через сито, адже важливо зберегти кісточки ягід, в яких вміст корисних речовин найбільша. Оптимальна кількість цукру для цієї заготовки – 2,2 кг на 1 кг ягід.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 2.2 кг

Процес приготування:

Готувати червону смородину без варіння з цукром на зиму легко! Червону смородину для цієї заготовки переберіть і видалити всі пошкоджені і недостиглі ягоди. Потім акуратно відокремте ягоди від гілочок і добре їх промийте. Промиті ягоди обсушити на рушник або серветками видаліть зайву вологу. Смородину подрібніть до стану пюре в чаші блендера або кухонного комбайна. Занурювальний блендер для цього не використовують, так як він подрібнює ягідні кісточки. Можна смородину перекрутити через м’ясорубку.

Ступінь подрібнення вибирайте на свій смак, адже багатьом подобаються маленькі шматочки ягід.

Отримане смородинове пюре перелийте в будь-який посуд і насипте до нього розраховану кількість цукру. Ложкою пюре з цукром, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Після закінчення цього часу пюре перемішайте повторно, щоб цукор повністю розчинився.

Приготоване пюре розлийте по заздалегідь простерилизованным банках, не заповнюючи їх до самого верху. Баночки щільно закрийте чистими поліетиленовими кришками і поставте їх на зберігання в холодильник.

Приготовлену таким способом червону смородину можна заморозити, тільки в цьому випадку додається цукор в пропорції 1:1.

Вдалих і смачних заготовок!

Варення Варення із червоної смородини Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння