Варення з садової полуниці – перевірений роками варіант приготування десерту з мінімальною кількістю інгредієнтів. Для його приготування вам не знадобиться дуже багато часу. Але при всьому при цьому перед ароматом цього яскравого ласощі не зможе встояти навіть досвідчений гурман.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Полуниця – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1,8 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці садової просто! В першу чергу необхідно очистити від клубник вусів і ретельно промити під струменем проточної води кілька разів. Потім викладаємо ягоду на друшляк для того, щоб з неї стекла зайва рідина.

Наступний крок – відправляємо полуницю в чашу блендера.

Подрібнюємо до пюреподібної консистенції.

Далі отриману масу перелити в каструлю з товстим дном, потім засипаємо ягоду необхідною кількістю цукру.

Відправляємо каструлю на вогонь, постійно помішуємо її вміст, який не треба доводити до кипіння. Після того, як цукор повністю розчиниться, знімаємо каструлю з вогню.

Тим часом ретельно промиваємо банки з використання харчової соди і добре споліскують їх.

Даємо банкам просохнути.

Залишилося готове варення розлити в чисті сухі банки і закрутити кришками.

Смачне і корисне ласощі готово!

Варення Варення з перетертої полуниці Заготовки з полуниць на зиму Полуниця блендером з цукром на зиму Полуниця на зиму