Смородина змішується з цукровим піском, подрібнюється блендером і до неї додається пропущені через м’ясорубку апельсини. Все добре перемішують і залишають на годину. Готове ласощі розкладається по банкам і зберігається в холодильнику.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування червоної смородини з апельсином без варіння на зиму? Для початку перебираємо ягоди і позбавляємося від сміття з гілочками. Потім промиваємо їх кілька разів під проточною водою і даємо висохнути на паперовому рушнику. При такому способі приготування найкраще промити ягоди і цитруси ретельніше звичайного, так як тут не потрібно термічна обробка.

Вибираємо солодкі і великі апельсини. Також ретельно промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо в окрему ємність і обдаємо окропом, після чого розрізаємо цитруси на чвертки і видаляємо кісточки.

Нарізані апельсини пропускаємо через дрібну насадку м’ясорубку разом з шкіркою. Повинна вийти густа кашка.

Змішуємо ягоди червоної смородини з цукровим піском. Потім подрібнюємо їх блендером, додаємо туди апельсини і перемішуємо до стану однорідної маси. Даємо отриманого варенню постояти протягом однієї години.

Ретельно промиваємо і стерилізуємо банки зручним способом. Розкладаємо по ним ягідно-цитрусову масу і присипаємо зверху невеликою кількістю цукру. Щільно закриваємо кришками і відправляємо на зберігання в холодильник. Дістаємо смачні ласощі взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою.

Приємного апетиту!

Варення з червоної смородины Варенье Желе з червоної смородини без варіння Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння