Смородина подрібнюється, отримана маса протирають через сито і до неї додається цукор з желатином. Через 15 хвилин все відправляється на вогонь, доводять до кипіння і розкладається по стерильним банкам. Виходить дуже смачне желе, яке ідеально підійде як десерт до чаю.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1.5 кг
  • Желатин швидкорозчинний – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати густе желе з червоної смородини з желатином на зиму легко! Для початку перебираємо червону смородину, відділяємо її від гілочок і ретельно промиваємо під проточною водою. Далі відкидаємо ягоди на друшляк і залишаємо, поки не стече вся зайва рідина. Тепер пропускаємо смородину через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера. Повинно вийти пюре.

Подрібнені ягоди протираємо через дрібне сито, щоб позбутися від кісточок. Далі перекладаємо вийшло пюре в каструлю з товстим дном, додаємо до нього швидкорозчинний желатин, цукровий пісок і все перемішуємо. Залишаємо на 10-15 хвилин, щоб желатин набух.

Відправляємо каструлю на повільний вогонь і доводимо ягідну масу до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки все закипить, відразу ж знімаємо ємність зі смородиною з плити.

Банки, в яких буде зберігатися желе, ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо будь-яким зручним способом. Витираємо їх насухо і розкладаємо по них гарячу смородину з цукром і желатином.

Щільно закручуємо банки стерильними кришками. Тепер перевертаємо їх догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо на кілька годин до повного охолодження. Відправляємо готове желе на зберігання в льох або в інше темне і прохолодне місце.

Дістаємо його взимку і подаємо до столу з гарячим чаєм або використовуємо в якості начинки для випічки. Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Желе з червоної смородини Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння