За пропонованим рецептом ви дуже швидко приготуєте ніжний десерт в мікрохвильовці. Один недолік у цієї страви – довго тиснути, поки чізкейк охолоне. Готується цей десерт з простих і доступних продуктів. Рецепт призначений для тих господинь, у яких мало часу для кулінарії.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Печиво (крошеное) – 0.5 склянки
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сир Крем-чіз – 5 ст. л.
- Сметана – 5 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 2.5 ст. л.
- Апельсиновий сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк в мікрохвильовці? Розтоплюємо в мікрохвильовці потрібну кількість вершкового масла і добре перемішуємо його з подрібненим печивом. Отриману масу щільно укладаємо на дно формочок для випічки чізкейк в мікрохвильовці. Це буде основа для десерту.
В окремий посуд кладемо сметану і крем-сир. За допомогою міксера на найменшій швидкості збиваємо в однорідну масу.
В цю масу насипати цукрову пудру, вбиваємо яйце і ще раз збиваємо міксером. Потім вливаємо сік апельсина і перемішуємо ложкою.
Збиті сметану і крем-сир наливаємо у формочки, заповнюючи їх не до самого верху. Запікаємо чізкейк в мікрохвильовці протягом 3 хвилин при потужності 700Вт. Коли в середині кексу з’являться бульбашки, його відразу виймаємо з печі, інакше вийде сир.
Приготований чізкейк охолоджуємо при звичайній температурі, а потім на півтора-дві години ставимо в холодильник, щоб він застиг. Охолоджений чізкейк посипаємо какао або шоколадом, прикрашаємо фруктами і подаємо до столу.
Приємного чаювання!
Апельсиновий чізкейк Чізкейк з печива Чізкейк зі сметаною Чізкейки