Чізкейк дуже поширений десерт, готується він частіше з сирної маси на пісочній основі. Найкраще для його приготування підходять силіконові форми, з яких десерт легко витягується.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Сир – 600 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванілін – за смаком
- Лимонна цедра – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк в силіконовій формі? Печиво подрібніть в дрібну крихту з допомогою блендера або будь-яким іншим доступним способом. Змішайте крихту з розм’якшеним вершковим маслом. У вас вийде досить еластична маса.
Викладіть пісочно-вершкову масу в силіконову форму, сформуйте з неї корж і зробіть невеликі бортики по 1,-1,5 см у висоту. Помістіть форму в холодильник.
Підготуйте начинку. Збийте яйця з цукром і ваніліном.
блендером Сир перетворіть в кремоподібну масу, додайте сметану і натерту на дрібній тертці цедру одного лимона, збийте. З’єднайте яєчну і сирну масу.
Дістаньте форму з коржем з холодильника, викладіть в неї сирну масу, розрівняйте її лопаткою.
Форму з чізкейк поставте в духовку в глибоку форму з водою, краще, якщо вода не буде доходити вище, ніж до середини форми з чізкейк. Вода, яка буде випаровуватися в процесі запікання, не дасть потріскатися поверхні чізкейку. Запікайте десерт при 180 градусах 1,5 години. Потім остудіть чізкейк, не виймаючи з форми, поставте в холодильник на 4-8 годин. Акуратно вийміть чізкейк із силіконової форми, перекладіть на плоске блюдо.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк класичний