Ягоди чорниці відмінно доповнюють ніжну і повітряну начинку чізкейку. Чорницю можна змішувати з сирною масою і прикрасити десерт ягодами, викладаючи їх зверху.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Сир – 600 гр.
  • Чорниця – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати чізкейк з чорницею легко! 150 грам розм’якшеного вершкового масла змішайте з 125 грамами цукру і ванільним цукром, додайте одне яйце. Всипте просіяне борошно і розпушувач, замісіть тісто.

Форму застелити пергаментом. Тісто викладіть на дно форми, сформуйте з нього корж і бортики для чізкейку. Поставте форму на 30 хвилин у холодильник.

Решту 4 яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з 175 грамами цукру. Білки збийте з сіллю до стійкої піни.

Сир змішайте з жовтками, додайте крохмаль і ще раз перемішайте. Частинами введіть збиті білки, перемішайте лопаткою. У вас повинна вийде повітряна маса.

Отриману сирну масу викладіть на корж-основу, розрівняйте її поверхню.

Частина ягід відкладіть для прикраси, до решти додайте столову ложку цукру, збийте блендером. Потім всипте столову ложку крохмалю і перемішайте.

Ягідну масу викладіть на поверхню чізкейку. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Зачекайте, поки чізкейк охолоне у формі, прикрасьте десерт ягодами і листочками м’яти, посипте цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк з сиру в духовці Чізкейки Чорничний чізкейк