Ягоди чорниці відмінно доповнюють ніжну і повітряну начинку чізкейку. Чорницю можна змішувати з сирною масою і прикрасити десерт ягодами, викладаючи їх зверху.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Сир – 600 гр.
- Чорниця – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 100 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Ванілін – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати чізкейк з чорницею легко! 150 грам розм’якшеного вершкового масла змішайте з 125 грамами цукру і ванільним цукром, додайте одне яйце. Всипте просіяне борошно і розпушувач, замісіть тісто.
Форму застелити пергаментом. Тісто викладіть на дно форми, сформуйте з нього корж і бортики для чізкейку. Поставте форму на 30 хвилин у холодильник.
Решту 4 яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розітріть з 175 грамами цукру. Білки збийте з сіллю до стійкої піни.
Сир змішайте з жовтками, додайте крохмаль і ще раз перемішайте. Частинами введіть збиті білки, перемішайте лопаткою. У вас повинна вийде повітряна маса.
Отриману сирну масу викладіть на корж-основу, розрівняйте її поверхню.
Частина ягід відкладіть для прикраси, до решти додайте столову ложку цукру, збийте блендером. Потім всипте столову ложку крохмалю і перемішайте.
Ягідну масу викладіть на поверхню чізкейку. Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.
Зачекайте, поки чізкейк охолоне у формі, прикрасьте десерт ягодами і листочками м’яти, посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з сиру в духовці Чізкейки Чорничний чізкейк