Смачний чізкейк з чорницею вийде приготувати за поданим нижче рецептом. Тендітна основа з пісочного тіста, ніжна начинка з сиру і ці манливі мармурові розводи чорничного пюре. Повірте, цей десерт можна сміливо подавати в якості фінального штриха святкового столу.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для основи: –
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 200 – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Для начинки: –
- Сир – 800 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Чорниця – 150 гр.
- Цукор-пісок – 25 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Готувати чізкейк з чорницею з випічкою легко! Приготуйте пісочне тісто. Для цього розітріть цукор і ванільний цукор з розм’якшеним вершковим маслом. Вбийте куряче яйце і перемішайте. В окремій мисці перемішайте борошно з розпушувачем для тесту. Потім просіяти їх в масляно-цукрову суміш і замісіть однорідне м’яке тісто.
Форму для випічки (краще роз’ємну) змастіть вершковим маслом і присипте борошном, зробивши тим самим «французьку сорочку». На дно форми покладіть пергамент. Викладіть у форму тісто і рівномірно розподіліть його, сформувавши при цьому високі бортики. Форму з тістом поставте охолоджуватися в холодильник і в цей же час увімкніть духовку, встановивши температуру 180°С.
Займіться приготуванням начинки. Для цього відокремте білки від жовтків. Жовтки розітріть з цукром, додайте в сир і перемішайте. Потім всипте кукурудзяний крохмаль і також перемішайте.
В окремій ємності збийте яєчні білки з дрібкою солі.
Акуратно в кілька підходів введіть збиті білки в сирно-цукрову масу. Якщо при введенні білків інтенсивно перемішувати майбутню начинку, то вона втратить свою легкість.
Підготовлену сирну начинку перекладіть в охолоджену пісочну основу.
Переберіть чорницю, видаляючи весь сміття і зіпсовані ягоди. Жменя чорниці відкладіть для прикраси. Решту чорницю розітріть з цукром блендером. Потім всипте кукурудзяний крохмаль і перемішайте з чорничним пюре.
Чорничне пюре розподіліть по сирної начинки, ніби малюючи мармурові розводи. Поставте чізкейк в заздалегідь розігріту духовку і готуйте 1 годину при температурі 180°С.
Готовий чізкейк повністю охолодіть. Подавайте до столу, прикрасивши цукровою пудрою і ягодами чорниці. Ідеальним доповненням до чізкейк буде ароматний чорний чай з лимоном, адже чорниця і лимон відмінно поєднуються.
Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний Чорничний чізкейк