Чізкейк є традиційним американським десертом, варіантів приготування якого на сьогоднішній день існує величезна безліч. У рецепті, який представлений вашій увазі в якості основних інгредієнтів для начинки ми будемо використовувати сир «Маскарпоне» і сметану. Крім того, для скріплення компонентів необхідно додавати в крем желатин, оскільки наш десерт готується без випічки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир Маскарпоне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 140 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Печиво пісочне – 100 гр.
- Желатин харчовий – 10 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування чізкейку з маскарпоне і сметаною? Викладіть желатин в невелику ємність і залийте його холодною водою на двадцять хвилин, поки желатин повністю не набубнявіє.
Печиво відправляємо в блендер і подрібнюємо до крошкообразного стану.
Розтоплюємо вершкове масло.
З’єднуємо розтоплене масло з подрібненим печивом і ретельно перемішайте.
Беремо форму для випікання з роз’ємними краями, змащуємо її маслом і застелити пергаментним папером. Суміш подрібненого печива і масла викладаємо на дно форми і утрамбовується.
Сто мілілітрів води з’єднайте з цукром і доведіть до кипіння і почекайте п’ять хвилин.
Цукрову воду з’єднайте з разбухшим желатином.
В окремій ємності необхідно збити сир зі сметаною, потім додайте до одержаної маси залитий цукровою водою желатин. Все ретельно перемішайте.
Готовим кремом полийте основу для чізкейку з печива і вершкового масла.
Перед подачею дайте настоятися чізкейк в холодильнику мінімум півтори години.
Чізкейк без випічки Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з печива Чізкейк класичний Чізкейки