За пропонованим рецептом ви можете приготувати чізкейк з маскарпоне і вершками, який буде по текстурі як суфле, але при цьому буде мати насичений смак і ситність. Щоб чізкейк не потріскався, вершкову основу для нього збийте виделкою або вінчиком і готуйте при невисокій температурі або на водяній бані, щоб верхній шар не пошкодився. Подайте цей десерт з кисло-солодкими ягодами полуницею, смородиною або малиною.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печиво (Пряжене молоко) – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир Маскарпоне – 400 гр.
- Вершки 30% або Вершки 33% – 200 мл
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Желатин харчовий – 20 гр.
- Полуничне желе – 1 пакет
- Полуниця – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк з маскарпоне і вершками? Підготуйте всі необхідні продукти для приготування чізкейку.
Ножицями виріжте шматок пергаментного паперу відповідно діаметру рознімної форми для випічки.
Застеліть папером дно форми і намажте її шматочком вершкового масла.
В піалу пересипте желатин з пакетика, залийте його холодною водою і залиште на 30 хвилин для набухання.
Печиво складіть у поліетиленовий пакет і його міцно зав’яжіть.
З допомогою звичайної качалки подрібніть печиво в дрібну крихту.
На плиті або в мікрохвильовій печі розтопити потрібну кількість вершкового масла і добре перемішайте його з крихтами печива.
Отриману масу викладіть у форму, трохи утрамбуйте її склянкою і поставте на деякий час в холодильник.
Замочений желатин перекладіть в невелику каструльку і на маленькому вогні при безперервному помішуванні розчиніть його, а потім остудіть.
В окремому посуді збийте вінчиком вказане в рецепті кількість вершків з цукром. Можете додати в цю масу трохи ванілі, буде ароматнішим.
Маскарпоне та вершки з’єднайте і перемішайте до однорідного стану. Зручніше вершки потроху наливати до сиру і відразу перемішувати, тоді не буде дрібних грудочок, адже цю вершкову основу не можна розмішувати блендером або міксером.
В отриману масу перелийте розчинений желатин і добре перемішайте.
Вершковою масою з маскарпоне залийте печиво у формі і поставте десерт в холодильник на 2 години, щоб застиг желатин.
Поки чізкейк застигає, приготуйте полуничне желе і охолодіть його. Свіжу полуницю промийте, наріжте на половинки і красиво розкладіть по поверхні застиглого чізкейку.
Потім полуницю залийте шаром приготованого желе.
Чізкейк повторно помістіть в холодильник на 2 години. Готовий десерт акуратно дістаньте з форми.
Наріжте чізкейк з маскарпоне теплим ножем і декорують шматочками полуниці.
Заваріть до десерту ароматний чай і подайте до столу.
Приємного чаювання!
Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з маскарпоне Чізкейк класичний