Смачний десерт – чудовий привід зібрати рідних або друзів за чашкою чаю. Приготуйте ніжний чізкейк з додаванням маскрапоне. Блюдо надовго запам’ятається вашим гостям.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво (мелене) – 300 гр.
  • Сир Маскарпоне – 450 гр.
  • Сметана – 450 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Какао-порошок – для прикраси

Процес приготування:

Для чізкейку з маскрапоне згодиться просте печиво. Добре підходить «пряжене молоко». Продукт перетираємо в дрібну крихту.

Засипаємо в печиво корицю, додаємо розтоплене вершкове масло і ретельно перемішуємо. Отриману масу викладаємо у форму для випікання. Ретельно розподіляємо по дну і обмазуємо стіни висотою 3 див. Ставимо форму в холодильник.

Стежимо, щоб маскрапоне був кімнатної температури. Додаємо до нього цукор і ретельно збиваємо міксером. Поступово збиваємо в масу яйця і додаємо ванільну есенцію. Продовжуємо збивати до однорідного стану. В останню чергу додаємо сметану.

Виливаємо кремову масу на основу з печива. Акуратно розрівнюємо. Дно форми для випікання обмотуємо фольгою і занурюємо в форму побільше, наповнену водою. Випікати будемо на водяній бані, тому важливо ретельно закріпити фольгу, щоб вміст першої форми не намокло.

Ставимо конструкцію в духовку, розігріту до 160 градусів. Випікаємо 50 хвилин. Готовий чізкейк остуджуємо і ставимо в холодильник на 3-4 години. Після охолодження десерт викладаємо на блюдо і посипаємо какао для прикраси.

Ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейки Шоколадний чізкейк