Смачний десерт – чудовий привід зібрати рідних або друзів за чашкою чаю. Приготуйте ніжний чізкейк з додаванням маскрапоне. Блюдо надовго запам’ятається вашим гостям.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво (мелене) – 300 гр.
- Сир Маскарпоне – 450 гр.
- Сметана – 450 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Какао-порошок – для прикраси
Процес приготування:
Для чізкейку з маскрапоне згодиться просте печиво. Добре підходить «пряжене молоко». Продукт перетираємо в дрібну крихту.
Засипаємо в печиво корицю, додаємо розтоплене вершкове масло і ретельно перемішуємо. Отриману масу викладаємо у форму для випікання. Ретельно розподіляємо по дну і обмазуємо стіни висотою 3 див. Ставимо форму в холодильник.
Стежимо, щоб маскрапоне був кімнатної температури. Додаємо до нього цукор і ретельно збиваємо міксером. Поступово збиваємо в масу яйця і додаємо ванільну есенцію. Продовжуємо збивати до однорідного стану. В останню чергу додаємо сметану.
Виливаємо кремову масу на основу з печива. Акуратно розрівнюємо. Дно форми для випікання обмотуємо фольгою і занурюємо в форму побільше, наповнену водою. Випікати будемо на водяній бані, тому важливо ретельно закріпити фольгу, щоб вміст першої форми не намокло.
Ставимо конструкцію в духовку, розігріту до 160 градусів. Випікаємо 50 хвилин. Готовий чізкейк остуджуємо і ставимо в холодильник на 3-4 години. Після охолодження десерт викладаємо на блюдо і посипаємо какао для прикраси.
Ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з маскарпоне Чізкейк з печива Чізкейки Шоколадний чізкейк