Приготувати варіант чізкейку з рікоттою без випічки досить просто. Саме довге і складне – дочекатися, поки він застигне в холодильнику. Рікотта дає характерну ніжність і м’який вершковий смак, а корж з хрусткого печива додатково це підкреслює. Для прикраси ідеально підійдуть соковиті яскраві ягоди полуниці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир Рікотта – 300 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вершки 33% – 200 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Желатин харчовий – 3 ч. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Полуниця для прикраси

Процес приготування:

Готувати чізкейк з рікоттою без випічки просто! Печиво розламуємо на довільні шматки і складаємо в чашу подрібнювача.

Перетворюємо печиво в дрібну крихту. Також можна просто потерти печиво на тертку. Це більш трудомісткий варіант, але він може виручити, якщо блендера немає в наявності.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті і змішуємо з отриманої крихтою.

Масу вимішуємо і укладаємо в форму, в якій будемо готувати чізкейк.

Зворотною стороною столової ложки утрамбовуємо масу і розгладжуємо до рівної поверхні. Не варто занадто сильно притискати крихту до дна, так як після застигання корж може вийти занадто щільним і твердим.

Форму з коржем ставимо в холодильник на півгодини.

Важливо відзначити, що якщо попередньо вистилати форму рівним шаром пергаменту, то подальше вилучення готового чізкейку полегшиться в рази.

Для приготування крему в окрему ємність викладаємо рікотту, сметану і половину від зазначеної кількості цукру.

збиваємо Міксером на високій швидкості. Важливо змішати всі інгредієнти до однорідності.

В окремій ємності збиваємо жирні вершки з цукром до утворення щільної піни.

Желатин заливаємо водою, даємо трохи набрякнути і розмішуємо до повного розчинення, нагріваючи на водяній бані.

У масу з рікотти вмішуємо збиті вершки, вимішуючи лопаткою акуратними круговими рухами.

Слідом тонкою цівкою вливаємо розчинений желатин, не припиняючи мішати. Якщо є сумніви в повній розчинення желатинових гранул, краще вилити його через сито, щоб нерозчинені гранули не потрапили в крем.

Приготованим кремом заповнюємо форму з коржем. Розрівнюємо поверхню з допомогою зворотного боку ложки або силіконової лопатки.

Ставимо форму з чізкейк в холодильник і даємо повністю охолонути і застигнути. На це піде три-чотири години.

Ягоди полуниці промиваємо й обсушуємо. Охолоджений десерт дістаємо з холодильника.

Прикрашаємо ягодами поверхню чізкейку, розклавши їх у довільному порядку. Розрізати на порції рекомендується теплим ножем, щоб отримати гарний зріз.

Приємного апетиту!

Полуничний чізкейк Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк з ягодами Чізкейк зі сметаною Чізкейк класичний