Пропоную приготувати чізкейк з рікоттою і сметаною. В цей раз я використовувала чорничне варення, але думаю, що і з будь-яким іншим теж буде смачно. Саме сир «Рікотта» робить начинку надзвичайно ніжною і вершковою. Такий десерт буде доречним на будь-якому святі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Сир Рікотта – 500 гр.
- Вершки – 200 мл
- Сметана – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- чорничне Варення – 500 гр.
- Лайм – 2 шт.
- Желатин харчовий – 30 гр.
- Вода – 400 мл
Процес приготування:
Як почати готувати чізкейк з рікоттою і сметаною? Желатин висипте в глибоку ємність і залийте 400 мл питної води, залиште на 20 хвилин для набухання. Пісочне печиво подрібніть за допомогою товкачика, або скористайтеся блендером, або м’ясорубкою. Подрібнене печиво помістіть в миску.
Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Додайте розтоплене вершкове масло в миску з подрібненим печивом і ретельно перемішайте. На дно рознімної форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.
В глибоку ємність викладіть сир «Рікотта», додайте цукровий пісок, ретельно перемішайте.
Плоди лайма вимийте. Розріжте навпіл і видавити лаймовий сік. До отриманої сирній масі влийте вершки і сік лайма, додайте сметану. З допомогою міксера добре збийте начинку для чізкейку. Потім введіть чорничне варення і добре перемішайте, скориставшись міксером.
Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Трохи остудіть. Додайте в начинку і ретельно перемішайте. Дістаньте форму з холодильника і залийте отриманою масою. Оберніть харчовою плівкою. Помістіть в холодильник на 3-4 години.
Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми і перемістіть на блюдо. Прикрасьте ягодами з чорничного варення і подавайте порційно на стіл.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк без випічки з сирним сиром, печивом і желатином Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк зі сметаною Чізкейк класичний