Рекомендую приготувати чізкейк з рікоттою і сиром. Рікотта – італійський сир, приготований на основі сироватки з кремовою і м’якою текстурою і з ніжним і неповторним смаком. Для прикраси використовуйте лісові ягоди, ягоди можуть бути як свіжими, так і замороженими.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для крему: –
- Сир Рікотта – 500 гр.
- Сир – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Яйце – 6 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 55 гр.
- Цукрова пудра – 13 гр.
- Лимонна цедра – 1 ст. л.
- Вершки – 250 мл
- Для шару: (верхнього) –
- Сметана 15% – 200 гр.
- Цукрова пудра – 3 ст. л.
- Ягоди для прикраси
Процес приготування:
Готувати чізкейк з рікоттою і сиром легко! Підготуйте продукти підстави для чізкейку. Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки. Заздалегідь дістаньте вершкове масло, щоб воно размягчилось. Підготуйте інгредієнти для сирної начинки, продукти для верхнього шару.
У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розм’якшеним маслом. Кілька столових ложок піщаної крихти залиште для подальшого застосування.
На дно рознімної форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.
В чашу міксера викладіть сир «Рікотта».
Додайте сир і цукровий пісок, перемішайте до однорідної консистенції з допомогою міксера на середній швидкості.
По одному введіть курячі яйця і добре перемішайте міксером.
Увімкніть духовку для розігріву. У сирну масу всипте кукурудзяний крохмаль, цукрову пудру і лимонну цедру. Перемішайте міксером.
В іншу ємність вилийте охолоджені вершки і з допомогою міксера збийте до пухкої маси. Акуратно, в кілька прийомів введіть збиті вершки в отриману раніше сирно-сирну масу і перемішайте рухами знизу вгору.
Дістаньте форму з холодильника і рівномірно розподіліть отриману масу. Помістіть в розігріту духовку на 1 годину і випікайте при температурі 160 градусів.
Після закінчення часу чізкейк акуратно вийміть з духовки і охолодіть. Тим часом в невелику миску викладіть сметану і цукрову пудру.
Ретельно перемішайте.
Отриманим сметанним соусом покрийте остиглий чізкейк.
У центрі чізкейку може з’явитися тріщина, але нічого страшного, її можна задекорувати.
Свіжі ягоди ретельно вимийте і просушіть. Прикрасьте чізкейк зверху. Для прикраси можна використовувати заморожені ягоди, попередньо розморозивши їх в ситі.
Приготований чізкейк акуратно вийміть з рознімної форми і перемістіть на блюдо. Зверху присипте залишеної пісочної крихтою.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з ягодами Чізкейк класичний Чізкейки