Чізкейк з рікоттою – неймовірно смачний десерт для всієї родини! Він виходить в міру солодким і повітряним. У класичному варіанті чізкейк з рікоттою складається з піщаної основи і ніжного крему. Такий десерт цілком зможе і прикрасити святковий стіл. Незвичайний смак чізкейку досягається за рахунок правильного співвідношення всіх інгредієнтів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво – 150 гр.
- Сир Рікотта – 450 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Вершки 33% – 130 мл
- Цукрова пудра – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Лайм – 1 шт.
- Ванілін – 5 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як приготувати класичний чізкейк з рікоттою? Печиво подрібнюємо в дрібну крихту з допомогою блендера. Далі змішуємо подрібнене печиво з розтопленим на водяній бані вершковим маслом.
У форму для випічки викладаємо основу з печива, утрамбовуючи її і формуючи невисокі бортики. Відправляємо випікатися основу в розігріту духовку (180 градусів) на 15 хвилин.
В зручну ємність викладаємо рікотту. Починаємо збивати сир, поступово підсипаючи до нього цукрову пудру і додаючи ванілін.
Додаємо в сирну начинку щіпку солі і яйця по одному, збиваємо крем ще приблизно 5 хвилин.
Далі додаємо в начинку цедру лимона. Лайм необхідно розрізати на дві частини і вичавити з нього сік, додати в сирну начинку. За бажанням сік лайма можна замінити лимонним соком. Після цього вливаємо вершки і збиваємо крем ще 5-7 хвилин.
Готову начинку викладаємо у форму з основою. Форму з зовнішньої сторони слід обернути фольгою, потім поставити на деко з гарячою водою.
Випікаємо чізкейк протягом 60 хвилин в розігрітій до 170 градусів духовці. Готовий чізкейк необхідно трохи остудити при кімнатній температурі, потім помістити в холодильник на 2-3 години.
Класичний чізкейк з рікоттою готовий!
Приємного вам чаювання!
Лимонний чізкейк Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з випічкою Чізкейк з печива Чізкейки