Чізкейк готують з різних видів вершкових сирів, проте їх можна замінити на сирну масу. Сир з’єднується зі сметаною, цукром і яйцями, всі інгредієнти збиваються до пухкої однорідної маси. Виходить дуже ніжний та смачний десерт.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сир – 700 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Ванілін – 10 гр.
- Сіль 0.25 ч. л.
- Лимонний сік – 1 – 2 ст. л.
- Лимонна цедра – 2 – 3 ст. л.
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
Процес приготування:
Як приготувати чізкейк з сирної маси? Печиво подрібніть в крихту блендером. Вершкове масло розтопіть.
З’єднайте пісочну крихту і масло. Отриману масу розкладіть на дно форми, щільно утрамбуйте ложкою.
Поставте форму з основою в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Лимон помийте і обітріть його паперовими рушниками. Натріть цедру лимона на дрібній тертці.
З половини лимона вичавте сік.
Сир збийте в блендері до однорідної маси.
сирну масу Перекладіть в миску, додайте цукор, ванілін і сіль, перемішайте. Влийте лимонний сік і покладіть цедру, змішайте.
По одному вбийте 4 яйця, щоразу ретельно перемішуючи.
Отриману сирну масу викладіть на пісочну основу у форму.
Випікати чізкейк слід в духовці на паровій бані. Поставте великий глибокий лист з окропом в духовку. Форму з чізкейк поставте на деко, вода повинна доходити приблизно до середини висоти форми.
Випікайте 50-60 хвилин при 160-170 градусах. Можна випікати і без лазні, але тоді поверхня десерту може потріскатися.
Готовий пиріг залиште в духовці, поки вона не охолоне, потім приберіть його в холодильник на 5-6 годин. Перед тим, як подати чізкейк до чаю, посипте його корицею.
Приємного апетиту!
Лимонний чізкейк Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру Чізкейк з сиру в духовці Чізкейк з сиру і печива Чізкейк класичний Чізкейки