Чізкейк з вишнею – один з варіантів ніжного ласощі з приємною кислинкою. Чізкейк не є низькокалорійним, але в якості приємного завершення святкового торжества не буде важким на відміну від різних тортів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Печиво пісочне – 200 гр.
  • Сир вершковий – 600 гр.
  • Молоко згущене – 240 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вершки 33% або Вершки 26% або Вершки 30% – 300 мл
  • Желатин харчовий – 30 гр.
  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Вишневий сік – 75 мл

Процес приготування:

Як почати готувати чізкейк з вишнею? 10 грамів желатину залийте 100 мл вершків, 20 г желатину залити вишневим соком. Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло. Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки. У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розм’якшеним маслом.

По дну форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу. Приберіть в добре розігріту духовку на 10 хвилин і випікайте при температурі 160 градусів.

Форму вийміть з духовки і охолодіть.

В глибокій ємності змішайте вершковий сир і згущене молоко. Доведіть до однорідної маси за допомогою заглибного блендера.

Набряклий желатин у вершках розпустіть на водяній бані. Вилийте розпущений желатин в сирну масу, перемішайте. Вершки збийте міксером до щільної маси.

Обережно ввести в сирну масу. Ретельно перемішайте.

Від отриманого крему відокремте 375 грамів. Інший крем викладіть на пісочне основу і рівномірно розподіліть. Форму поставте в холодильник.

Тим часом у сотейник з товстим дном викладіть вишню, додайте цукровий пісок і влийте 50 мл питної води. Доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин. Зніміть з вогню, трохи остудіть і подрібніть заглибним блендером.

Набряклий желатин у вишневому соку розпустіть на водяній бані. Влийте в вишневу масу, ретельно перемішайте. Відокремте 75 грамів вишневої маси і з’єднайте з відкладеним сирною масою, добре перемішайте. Отриману масу викладіть у форму і розрівняйте. Поставте чізкейк в холодильник.

Через півгодини дістаньте форму з холодильника і залийте вишневим желе. Помістіть в холодильник на 3 години. Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми. Розріжте на порції, прикрасьте листочками свіжої м’яти.

Приємного апетиту!

Чізкейк з желатином Чізкейк з печива Чізкейк зі згущеним молоком Чізкейк класичний Чізкейки