Чізкейк – ніжний десерт з сирною або сирною основою з пісочним або бісквітним підставою. Чізкейк можна приготувати різними способами: в духовці, без випічки або в мікрохвильовій печі. Я раджу приготувати чізкейк в мікрохвильовці 5 хвилин. Десерт менш калорійний, ніж звичайні торти, але дієтичним його назвати не можна.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Печиво – 100 гр.
- Сир вершковий – 240 гр.
- Сметана – 240 гр.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукрова пудра – 120 гр.
- Апельсиновий сік – 4 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати чізкейк за 5 хвилин, підготуйте продукти для чізкейку.
Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
Заздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло. Розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом.
В глибокій ємності змішайте вершковий сир, сметану і цукровий пісок. Доведіть до однорідної маси за допомогою заглибного блендера.
Додайте курячі яйця і акуратно перемішайте.
Апельсин помийте, з допомогою спеціального пристосування видавіть сік і додайте в вершкову масу, перемішайте.
По дну форми, в якій будете випікати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу з подрібненого печива і вершкового масла.
Зверху вилийте вершкову масу і рівномірно розподіліть.
Поставте форму в мікрохвильову піч на 3 хвилини при максимальній потужності. Після звукового сигналу вийміть форму і дайте трохи охолонути. Перемістіть чізкейк на блюдо. Краще всього поставити чізкейк в холодильник на годину. Але якщо ви обмежені в часі, то цей крок можна пропустити. Розріжте на порції, прикрасьте за бажанням фруктами або ягодами.
Приємного апетиту!
Апельсиновий чізкейк Чізкейк без вершків Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк класичний Чізкейки