Якщо ви любите більш густе варення, це рецепт як раз для вас. Варення буде не рідким, а більш насиченим. Готувати його нескладно, а результат приголомшливий. Запасіться вітамінами на зиму вже сьогодні і заготовте варення з чорної смородини на зиму з цілими ягодами.
Інгредієнти: на 1 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати чорну смородину протерту блендером на зиму. Проводимо стерилізацію банок і кришок.
Беремо стиглі плоди чорної смородини і добре промиваємо їх, видаляємо всі гілочки та іншу бруд. Далі позбавляємося від зайвої вологи на ягодах: можна обсушити їх на паперових рушниках або серветках, а також покласти стікатися в друшляк. Після цього кладемо ягоди в каструлю, де будемо їх скоро варити, але перш збиваємо смородину блендером до консистенції пюре.
Засипаємо цукор і продовжуємо збивати смородину, поки цукор не перестане бути видно.
На малому вогні доводимо ягідну масу до кипіння і варимо після цього ще 5 хв. Знімаємо піну, яка утворилася. Знімаємо каструлю з вогню і даємо їм охолонути протягом 20-30 хв. Потім повторюємо процес варіння і знову даємо охолонути. Всього необхідно зварити масу тричі, щоб варення вийшло максимально густим.
Готове варення гарячим розливаємо по стерилізованим банкам, закатуємо або щільно закриваємо кришкою. Поки банки будуть остигати краще поставити їх у перевернутому вигляді, тобто кришками вниз. Накриваємо ковдрою. Після того, як варення охолоне, банки можна повернути в правильне положення і зберігати варення в прохолодному місці. Приємного апетиту!
Варення з чорної смородини склянками Варенье Чорна смородина блендером з цукром на зиму Чорна смородина на зиму Чорна смородина протерта з сахаром