Один з найсмачніших десертів без випічки – чорничний чізкейк, який просто тане у роті. Потрібну консистенцію чізкейк додасть желатин.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печиво пісочне – 250 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Для начинки: –
- Сир Маскарпоне – 500 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Вершки 33% – 200 мл
- Чорниця – 500 гр.
- Лайм – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Желатин харчовий – 4 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування чорничний чізкейк без випічки з желатином. Желатин розведіть в 4 столових ложках води, залиште набухати.
Печиво розімніть в дрібну крихту, змішайте її з розтопленим вершковим маслом. У вас вийде досить еластична маса, утрамбуйте її по дну і стінкам рознімної форми. Поставте форму з коржем в холодильник на півгодини.
Чорницю промийте і просушіть. В одну третину ягід чорниці додайте цедру одного лимона, натерту на дрібну тертку, варіть на середньому вогні, поки ягоди не почнуть розварюватися. Ягоди вийміть шумівкою, сироп продовжуйте варити 2-3 хвилини, зніміть з вогню. Сироп остудіть, викладіть в нього ягоди і поставте масу в холодильник.
Вершки збийте з сиром, сметаною, 50 г цукру, сік двох лаймів і залишилася цедрою.
Желатин поставте на вогонь, нагрівайте до повного розчинення желатину. Дайте йому охолонути при кімнатній температурі, потім введіть його в крем. Ягоди, проварені в сиропі, також вмішайте з крем.
Дістаньте основу для чізкейку з холодильника, перекладіть крем в основу, розрівняйте її лопаткою. Поставте чізкейк в холодильник на 4 години, щоб він застиг.
Готовий чізкейк полийте охолодженим сиропом і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки Чізкейк з вершковим сиром Чізкейк з маскарпоне Чізкейк зі сметаною