Перед вами рецепт цікавого і смачного страви – човників з кабачків з грибами. Таке блюдо здатне прикрасити не тільки сімейний обід або вечерю, але і будь-яке застілля. Човники з кабачків з грибами виходять не тільки апетитними і досить соковитими, але і красивими! Хочете здивувати гостей або порадувати близьких? Тоді цей рецепт для вас!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 750 гр.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана – 2 ст. л.
- Прованські трави – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 склянки
- Сіль – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати човники з кабачків з грибами? Кабачки необхідно ретельно промити, розрізати вздовж на дві частини і за допомогою чайної ложки вичистити м’якоть з насінням. Її не викидаємо, а подрібнюємо ножем. На самому початку вже можна включити на прогрів духовку, встановивши температуру 180 градусів.
Очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
Промиті і нарізані печериці додаємо до цибулі, обсмажуємо все разом приблизно 3-4 хвилини.
Далі відправляємо в сковороду нарізану раніше кабачкову м’якоть. Все перемішуємо і тушкуємо приблизно 5-7 хвилин, поки не випарується зайва рідина.
В самому кінці додаємо до решти інгредієнтів сіль, мелений перець, прованські трави і сметану. Перемішуємо, тримаємо на вогні пару хвилин і вимикаємо газ.
Твердий сир слід подрібнити з допомогою терки.
Далі підготовлену начинку з грибів викладаємо в кабачки. Кабачки покласти в форму для запікання, вливаємо туди трохи води.
Човники з кабачків посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 35-40 хвилин до готовності.
Човники з кабачків з грибами готові! Подавайте страву до столу як гарнір або як самостійне блюдо.
Приємного вам апетиту!
Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки на вечерю Човники з кабачків