Перед вами рецепт цікавого і смачного страви – човників з кабачків з грибами. Таке блюдо здатне прикрасити не тільки сімейний обід або вечерю, але і будь-яке застілля. Човники з кабачків з грибами виходять не тільки апетитними і досить соковитими, але і красивими! Хочете здивувати гостей або порадувати близьких? Тоді цей рецепт для вас!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 750 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати човники з кабачків з грибами? Кабачки необхідно ретельно промити, розрізати вздовж на дві частини і за допомогою чайної ложки вичистити м’якоть з насінням. Її не викидаємо, а подрібнюємо ножем. На самому початку вже можна включити на прогрів духовку, встановивши температуру 180 градусів.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.

Промиті і нарізані печериці додаємо до цибулі, обсмажуємо все разом приблизно 3-4 хвилини.

Далі відправляємо в сковороду нарізану раніше кабачкову м’якоть. Все перемішуємо і тушкуємо приблизно 5-7 хвилин, поки не випарується зайва рідина.

В самому кінці додаємо до решти інгредієнтів сіль, мелений перець, прованські трави і сметану. Перемішуємо, тримаємо на вогні пару хвилин і вимикаємо газ.

Твердий сир слід подрібнити з допомогою терки.

Далі підготовлену начинку з грибів викладаємо в кабачки. Кабачки покласти в форму для запікання, вливаємо туди трохи води.

Човники з кабачків посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку на 35-40 хвилин до готовності.

Човники з кабачків з грибами готові! Подавайте страву до столу як гарнір або як самостійне блюдо.

Приємного вам апетиту!

Гарнір з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки на вечерю Човники з кабачків