Для тих, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою, а також всім, хто з якихось причин не вживає в їжу борошняні вироби, пропоную приготувати дієтичну лазанью з куркою. Гаряче блюдо виходить ситним, смачним і ароматним з приємною сирною скоринкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 250 гр.
- Сир Пармезан (нежирний) – 100 гр.
- Кабачки – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Йогурт – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 100 гр.
- Мускатний горіх – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати дієтичну ПП лазанью з куркою просто! Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді, а потім дрібно наріжте.
Моркву ретельно промийте під проточною водою, скориставшись щіткою для миття овочів, потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці або пропустити через комбайн.
Куряче філе ретельно промийте в проточній воді, потім обсушити паперовими рушниками. Підготовлене куряче філе наріжте на кілька частин, а потім викладіть в чашу блендера. Куряче філе подрібніть до однорідної консистенції.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть цибулю, моркву і курячий фарш. Обсмажте до повного випаровування рідини. Потім додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, а також томатну пасту. Ретельно перемішайте, закрийте кришкою і тушкуйте начинку приблизно 5 хвилин.
Приготуйте дієтичний соус «Бешамель». У глибоку ємність викладіть необхідну кількість натурального йогурту, додайте куряче яйце, посоліть і поперчіть, а також додайте трохи мускатного горіха.
Ретельно перемішайте віночком або збийте міксером до однорідної консистенції.
Молоді кабачки ретельно вимийте і обсушіть. Потім наріжте слайсами завтовшки не більше одного сантиметра.
Підготуйте форму, в якій будете запікати лазанью. На дно форми налийте кілька ложок приготованого соусу і розподіліть його по всій поверхні.
Після чого викладіть кабачкові слайсы.
Потім викладіть начинку, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
Після чого викладіть наступний шар кабачків.
Рівномірно розподіліть залишився дієтичний соус «Бешамель». Твердий нежирний сир натріть на крупній тертці і присипте поверх лазаньї.
Форму з лазаньєю помістіть в заздалегідь розігріту духовку і запікайте блюдо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готову лазанью акуратно вийміть з духовки і трохи остудіть.
Дієтичну лазанью з куркою подавайте на стіл порційно, за бажанням прикрасивши свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки з сиром Курячі грудки з кабачками в духовці Лазанья