Апетитні кабачки з грибочками в духовці можна вважати досить легким і дієтичним блюдом, незважаючи на те, що грибочки потрібно обсмажувати в олії. Цю страву можна їсти як основне або подавати як закуску до столу. Обов’язково спробуйте цей рецепт!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Кабачки – 1 шт.
- Печериці свіжі – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Зелень – 70 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачки з грибами в духовці дієтичні, кабачок промийте і наріжте кільцями, а потім видаліть з середини кілець насіння.
Злегка обваляйте кабачки в борошні, а потім швидко обсмажте їх до золотистого кольору на сковороді.
Наріжте дрібно цибулька і також обсмажте в невеликій кількості олії.
Слідом за цибулею обсмажте нарізані на невеликі шматочки печериці.
З’єднайте гриби з цибулею, дайте суміші трохи охолонути. Додайте в миску яйце, сметану, спеції і зелень. Додайте ложечку борошна. Добре перемішайте інгредієнти.
Складіть кабачок у форму для запікання.
Наступним кроком нафаршируйте кабачок начинкою.
Посипані тертим сиром кабачок приберіть в розігріту до 200 градусів духовку буквально хвилин на двадцять, а потім подавайте страву до столу або охолодіть і подавайте в якості холодної закуски.
Грибний суп Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з грибами Кабачки з яйцем