Апетитні кабачки з грибочками в духовці можна вважати досить легким і дієтичним блюдом, незважаючи на те, що грибочки потрібно обсмажувати в олії. Цю страву можна їсти як основне або подавати як закуску до столу. Обов’язково спробуйте цей рецепт!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 0,5 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Зелень – 70 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачки з грибами в духовці дієтичні, кабачок промийте і наріжте кільцями, а потім видаліть з середини кілець насіння.

Злегка обваляйте кабачки в борошні, а потім швидко обсмажте їх до золотистого кольору на сковороді.

Наріжте дрібно цибулька і також обсмажте в невеликій кількості олії.

Слідом за цибулею обсмажте нарізані на невеликі шматочки печериці.

З’єднайте гриби з цибулею, дайте суміші трохи охолонути. Додайте в миску яйце, сметану, спеції і зелень. Додайте ложечку борошна. Добре перемішайте інгредієнти.

Складіть кабачок у форму для запікання.

Наступним кроком нафаршируйте кабачок начинкою.

Посипані тертим сиром кабачок приберіть в розігріту до 200 градусів духовку буквально хвилин на двадцять, а потім подавайте страву до столу або охолодіть і подавайте в якості холодної закуски.

Грибний суп Кабачки в духовці Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з грибами Кабачки з яйцем