Дієтичну їжу можна смачно приготувати, і одним з її видів будуть дієтичне вівсяні оладки на кефірі. Такі оладки довго зберігають відчуття ситості за рахунок повільно переваривающихся складних вуглеводів вівсянки і не додають зайву вагу. Смажте вівсяні оладки на товстій чавунній сковорідці, щоб вони повністю просмажаться і вийшли смачними і пишними.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Вівсяні пластівці – 1 склянка
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Масло рослинне (в тісто) – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати дієтичні вівсяні оладки на кефірі? Спочатку підготуйте у вказаній в рецепті кількості всі інгредієнти для дієтичних вівсяних оладок. Їх обов’язково витримайте деякий час при домашньої температурі, щоб не були холодними.
Вівсяні пластівці пересипте в чашу блендера або кавомолку.
Подрібніть їх до стану дрібної крихти.
Вівсяну крихту пересипте з блендера в посуд для замішування тіста. Налийте до неї теплий кефір.
Ложкою вівсяну крихту з кефіром добре перемішайте і залиште цю суміш на 15-20 хвилин, щоб крихта трохи набрякли.
За цей час вівсянка добре набухне і в півтора рази збільшиться в об’ємі. Розбийте в це тісто куряче яйце.
Потім в тісто насипте дрібку солі, ложку цукру і половину чайної ложки харчової соди. Налийте до тесту рослинне масло. Повторно ложкою перемішайте тісто до однорідного стану.
Добре розігрійте чавунну сковорідку, змастивши її невеликою кількістю олії, адже у нас тісто з маслом. Столовою ложкою приготоване вівсяне на кефірі тісто порціями викладайте на розігріту сковорідку, формуючи невеликі оладки.
Обсмажуйте оладки на середньому вогні до золотистої скоринки і появи бульбашок на поверхні. Оладки перевертайте лопаткою або двома виделками. Приготовлені дієтичне оладки подайте до столу в гарячому вигляді, доповнивши їх будь-яким смаковими топпінгом.
Смачного!