М’ясо індички займає важливе місце в дієтичному харчуванні, так як містить велику кількість білка, мало жиру і його калорійність в два рази нижче калорійності м’яса курки. Готуються дієтичні котлети з індички без додавання батона і картоплі. Смажаться вони без масла і на антипригарній сковороді або в духовці. Незважаючи на ці умови, котлети виходять поживними та смачними.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Філе індички – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 головка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – за смаком
  • Масло соняшникове – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати дієтичні котлети з індички? Філе індички обполосніть холодною водою, обсушіть серветкою і наріжте на невеликі шматочки.

Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і наріжте маленькими кубиками. Можете подрібнити на часничниці пару зубків часнику.

Скибочки м’яса і нарізану цибулю покладіть в чашу блендера і подрібніть на великій швидкості до однорідного стану.

Отриманий фарш перекладіть в зручну посуд, додайте яйце, сіль і перець за смаком і ретельно все перемішайте. Фарш можете кілька разів відбити, що тільки поліпшить текстуру котлет.

З приготованого фаршу мокрими руками сформуйте невеликі котлетки і трохи їх обваляйте в борошні або манки.

Сковорідку з антипригарним покриттям за допомогою пензлика трохи змастіть рослинною олією і розігрійте. Обсмажте на розігрітій сковорідці котлети по 5-6 хвилин на кожній стороні. Потім у сковорідку налийте трохи води і тушкуйте дієтичні котлети 10-15 хвилин під прикритою кришкою.

Приготовані котлети перекладіть на порційну тарілку і подайте до столу зі свіжими овочами.

Їжте на здоров’я!

Котлети Котлети з індички Котлети з індички для дитини Котлети з індички на сковороді Котлети з філе індички Натуральні котлети з індички