Часто трапляється так, що купуючи в магазині баночку консервів, найчастіше в результаті отримуєш продукт не дуже хорошої якості. Саме цей факт спонукав нас відшукати рецепт приготування домашніх консервів. Спробувавши його, ми вирішили, що повинні поділитися ним з вами. Ніжна, пряна в міру солона рибка в невеликій кількості масла і власного соку – скумбрія на зиму в банках виходить просто чудово!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Скумбрія – 1,5 кг
  • Масло олію – 100 мл
  • Вода – 80 мл
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 3 – 6 зуб.

Процес приготування:

Щоб приготувати домашні консерви з скумбрії на зиму, свіжоморожену скумбрію розморожуємо при кімнатній температурі 1,5-2 години, потім видаляємо голову і хвіст і потрошимо. Добре промиваємо тушки проточною водою і нарізаємо рибу шматочками шириною 3-4 див.

На дно стерилізованих банок кладемо лавровий лист, потім шматочки скумбрії, посипаємо сіллю і перцем.

В баночки наливаємо воду і олію так, щоб рідина не доходила до краю банки 1,5-2 см, так як в процесі приготування скумбрія виділить сік. Прикриваємо банки кришками і ставимо в холодну духовку на решітку. Включаємо режим верхнього та нижнього нагріву і встановлюємо температуру 180 градусів і залишаємо консерви на 50 хвилин. Потім температуру в духовій шафі зменшуємо до 120 градусів і залишаємо рибу нудитися на 2,5-3 години.

За 10-15 хвилин до закінчення приготування відкриваємо духова шафа і в баночки з консервами додаємо часник. По готовності консерви виймаємо з духовки і щільно закриваємо прокип’яченими кришками.

Консерви залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо на зберігання в холодильник.

Скумбрія на зиму в банку