Консервована скумбрія домашнього приготування, ммм…як же це смачно! Ніжна по консистенції, в міру солоний, з додаванням овочів, вона як не можна, до речі, складе відмінний дует з відварною картоплею або рисом і буде прекрасним варіантом смачного і корисного обіду! Спробуйте і ви приготувати скумбрію за нашим рецептом і по достоїнству оцінити її чудовий смак!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.

Процес приготування:

Як приготувати закуску з скумбрії на зиму в банку? Скумбрію промиваємо під проточною водою, відокремлюємо голову і потрошимо. Ще раз добре промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками 3-4 см. товщиною.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.

простерилизованную банку кладемо лавровий лист, потім шарами шматочки скумбрії, шар моркви і цибулі. Таким чином, заповнюємо банку до самого верху. Потім додаємо в банку перець, сіль і рослинне масло. Зверху банку закриваємо фольгою і ставимо в холодну духовку. Встановлюємо температурний режим 170 градусів і стерилізуємо консерви 40-50 хвилин.

Банку з готовими консервами за допомогою прихвата виймаємо з духовки і щільно закручуємо прокип’яченої кришкою. Залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, після чого прибираємо на зберігання в холодильник. Для подачі на стіл всього лише необхідно викласти рибу з овочами на тарілку і посипати свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Салат зі скумбрії з овочами на зиму Скумбрія з морквою на зиму Скумбрія на зиму в банку