Консервування скумбрії з овочами – це прекрасний спосіб заготівлі рибних консервів. Після того, як ви спробуєте домашні консерви, ви більше не захочете купувати їх у магазині. Складаються повністю з натуральних інгредієнтів, з великою кількістю овочів і спеціями на ваш смак, вони стануть відмінним варіантом швидкого обіду або вечері. Адже варто додати до консервам гарнір з картоплі або відвареного рису і готову страву у вас на столі!


Інгредієнти: на 4 л.

  • Скумбрія – 2 кг
  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 700 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 2 – 3 ст. л.
  • Оцтова есенція – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 300 – 400 мл

Процес приготування:

Як приготувати скумбрію в томаті на зиму? Томати промиваємо під проточною водою і кладемо в каструлю. Ошпарюємо окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Потім окріп зливаємо і наливаємо холодну воду. Після цього з томатів знімаємо шкірку. Розрізаємо томати навпіл, видаляємо плодоніжки і за допомогою блендера подрібнюємо в пюре.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин. Потім шаткуємо його дрібними кубиками.

Скумбрію промиваємо під проточною водою. Відрізаємо хвіст і голову, потім розрізаємо черевце і добре вичищаємо рибу від потрухів. Промиваємо під прохолодною проточною водою, кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль за смаком і ставимо каструлю на вогонь.

Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь і відварюємо скумбрію протягом 15 хвилин.

Потім знімаємо каструлю з вогню, виймаємо рибу на тарілку і залишаємо остигати, після чого розбираємо її на великі шматочки, відокремлюючи від кісток.

В глибоку жаростійку миску викладаємо томатне пюре, цибулю та моркву, додаємо сіль і цукор, рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. На середньому вогні доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 1,5 години, не забуваючи часто помішувати овочі, щоб вони не пригорали до дна.

Після закінчення часу овочі викладаємо відварну скумбрію, перемішуємо і варимо 20 хвилин.

За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і червоний перець. По готовності знімаємо миску з вогню, виймаємо лавровий лист, додати есенцію і добре перемішуємо.

Готову скумбрію в томаті розкладаємо по стерилізованим банкам і закручуємо прокип’яченими кришками.

Залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник на зберігання.

Салат зі скумбрії з овочами на зиму Салат зі скумбрії з помідорами на зиму Скумбрія на зиму в банку