Пропонуємо вам рецепт смачної консервованої скумбрії домашнього приготування. Після того, як ви спробуєте таку консервацію, ви більше не захочете купувати покупні консерви. Скумбрія, приготована за нашим рецептом, виходить повністю натуральної, спеції надають їй приємний пряний смак і аромат, а рослинне масло і вода допомагають їй зберігатися максимальну кількість часу. При подачі на стіл рибу досить посипати салатним або зеленою цибулею і зеленню.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Вода – 350 мл
  • Сіль морська – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 0,25 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 – 4 шт.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 5 – 7 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати консервовану скумбрію на зиму, морожену скумбрію виймаємо з морозилки і залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі, щоб вона трохи розморозилася. Найзручніше працювати зі скумбрією, коли вона розморожена не до кінця і тримає форму. Після того, як вона трохи відтанула, відрізаємо голову і хвіст, розрізаємо черевце і добре вичищаємо її від потрухів, включаючи чорну плівку всередині.

Добре промиваємо рибу в прохолодній проточній воді, викладаємо на паперовий рушник і даємо трохи обсохнути. Потім рибу нарізаємо на порційні шматочки шириною 1,5-2 див.

Рибу викладаємо в глибоку каструлю, додаємо сіль, цукор і спеції.

В пів-літрову банку наливаємо олію і відфільтровану воду, перемішуємо і додаємо в каструлю з рибою.

Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і кип’ятимо на середньому вогні протягом 15-17 хвилин, не накриваючи кришкою. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо кришкою і тушкуємо рибу 1,5 години, ні в якому разі не відкриваючи кришку каструлі. По готовності каструлю з рибою знімаємо з вогню, для того, щоб риба просочилася спеціями і вийшла більш ароматною – не відкриваємо кришку, залишаємо до повного охолодження, можна на всю ніч

Готова риба вийшла пряної, ароматною і дуже ніжною консистенцією.

Викладаємо шматочки риби в простерилізовані банки, заливаємо маринадом, в якому вона тушкувалася, і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Потім прибираємо баночки на зберігання в холодильник.

Скумбрія на зиму в банку